What I Made - A Faux-Wrap Shirt (118A Burda)

by - 2:17:00 du.


A basic top in white colour was so long time on my wish list! For me this is a perfect piece to layer it during the colder months and wear cosy cardigans over it. I saw a beginner pattern in the August issue of the English Burda 2018 and I had some white fabric leftover so I've decided to sew it for myself. :)

Egy egyszerű, mindennel variálható fehér felső már elég régóta szerepelt a kívánságlistámon! Számomra tökéletes alapdarab a hidegebb hónapokban, amit bátran hordhatok vékonyabb vagy vastagabb kardigánokkal. Még az angol Burda magazin 2018 augusztusi számában láttam egy szabásmintát, amit kezdőknek ajánlottak. Ráadásul volt még korábbról fehér sztreccses anyagom, ezért nem volt kérdés, hogy ősszel megvarrom ezt a felsőt. :) 


This time I worked much slower than by my previous project. I gave enough time for myself to sew precise and I wasn't bothered when I had to repeat the stitching on some part of the pattern. During the whole procedure I tried the shirt on a few times to check the fit.
So I used the 118A pattern from the Burda 08/2018 and there was a step-by-step guide in the magazine which helped a lot with the pictures! I've found the shirt and the instructions online too, I link it here for you. For the fabric I went for a white jersey which was already in my collection.
This was the second time that I worked with jersey fabric and I have to say every time is easier! Practice really does mean a lot when you start sewing.
And of course, taking a good care of your sewing machine... :) It is essential. Finally I could manage to buy some oil to it and now it works properly again. Perfect timing just before I use a white fabric... :D Luckily, I didn't make a mess with the oil on the fabric. Lucky me! :)

What do you think? Please, leave your thoughts in the comments below!

Love,
Mimi


Ez alkalommal sokkal lassabban varrtam, mint a korábbi munkáim során. Nem szerettem volna elkapkodni, ezért adtam időt magamnak. Képzeljétek, nem húztam fel magam, amikor 3x bontottam vissza egy-egy részletet, mert nem találtam tökéletesnek! Hanem ilyenkor tartottam szünetet, és általában a következő nap folytattam a varrást. :) Illetve az egész munkafolyamat során többször is belebújtam a készülő darabba, hogy ellenőrizzem a méretét.
Szóval ha Nektek is tetszik a felső, akkor elárulom, hogy a 118A jelzésű szabásmintát használtam a 2018-as augusztusi angol Burdából. Plusz, hogy tényleg kedvezzenek a kezdő varróknak, még egy illusztrációkkal ellátott munka leírást is adtak, ahol lépésről-lépésre bemutatták hogy mit hogyan kell elkészíteni. A útmutatót megtaláltam a Burda blogján is, be is linkelem ide Nektek.
Az anyagválasztásom egy egyszínű, sima, fehér sztreccses anyagra esett, amit még a nyár folyamán vásároltam.
Ez volt a második alkalom, hogy sztreccses anyaggal dolgoztam, és azt kell hogy mondjam, már most is könnyebben ment és szebben dolgoztam az anyagon. A varrásra tényleg igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert! :) 
Na, és ki olajozza be a varrógépét, mielőtt fehér anyagon dolgozik? Hát persze, hogy én! :) Több hónap után jutottam el odáig, hogy vegyek olajat hozzá... De nagyon örülök neki, és nem is értem, hogy miért nem szántam rá magam korábban, mert most újra csendesen működik a kis varrógépem. Azért nagyon szerencsés vagyok, mert a fehér anyagon nem látszódott meg az olaj... Huhh, szerencsére! Különben nagyon pipa lettem volna magamra! :) 

Mit gondoltok, hogy sikerült a fehér felső? Szívesen elolvasnám a véleményeteket róla kommenteknél! :) 

Szeretettel, 
Mimi





You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők