What is Petite?

by - 3:30:00 du.

Let's begin! This is my new blog about my fashion journey. I have planned it for long time. But now I am sitting in front of my laptop and it is difficult to create sentences about my feelings and my thoughts.

First of all, make it clear. What is Petite? 

In the world of fashion the ladies under 5' 3" are calling Petite. I am 5' 1" so I belong to this group. Most of the time we are in trouble when we go to shopping: the too long leg of the trousers, the too long coats and theirs sleeves are big problems, etc... The supply is much smaller for us but we are the same like the other ladies: We love fashion too! :) My experience is that the companies like to docket the short girls: if they are short then they have straight body shape. But this is not true. We are so varied like the taller ladies: of course there are girls with straight body shape but I already saw woman with hourglass body shape. Or I am a perfect example as well: I have wider hip so I belong to the group of the pear shape. But my bust is longer and athletic and my legs are shorter. That is a tricky one, right? :)  

I am very lucky because I live in England. Here I have more opportunities and the brands started to do Petite collections too. This is so great! Unfortunately in Hungary I did not see similar activities.

What is my goal with this blog? Firstly, it will be an exciting hobby and I would like to show you that how do I solve the shopping and creating outfits. Not at least I would like to demonstrate the wide range of the petite ladies.
I believe that the leader of the fashion will realize the importance of the short women soon because we love fashion too! And we are a huge number! :) 

With love: Mimi
 
Picture: Pinterest

Itt az ideje, hogy belevágjak. Az új blogomat olvashatjátok, ahol az utazásomat fogom bemutatni a divat világában. Régóta tervezem, de most, hogy itt ülök a laptop előtt, nehezemre esik megfogalmazni, hogy mit érzek és mit gondolok. 

Először is, tisztázzuk, hogy mi is az a Petite? 

A divat világában azokat a hölgyeket hívjuk Petite-nek, akik 160 cm-nél alacsonyabbak. Így a magam 155 cm-vel bőven ebbe a kategóriába esem. Sokszor kerülünk nehéz szituációba ruhavásárlás során: a túl hosszú nadrágszárak, a túl hosszú kabátok és kabátujjak, és még sorolhatnám. Sokkal kisebb kínálatból választhatunk, mint magasabbra nőtt hölgytársaink. Pedig mi is olyanok vagyunk, mint a többi nő, szeretjük a divatot! :) Arról nem is beszélve, hogy tapasztalatom szerint a cégek szeretik beskatulyázni az alacsony lányokat: ha kicsi, akkor biztos kislányos testalkatú. Ez pedig nem igaz. Mi is annyira sokfélék vagyunk, mint magasabb társaink: valóban vannak köztünk kislányos alkattal rendelkezők, ugyanakkor láttam már homokóra alkatú lányt is. Vagy ha csak magamat veszem példának: szélesebb csípőmmel a körte alkatúak csoportját erősítem, de a felsőtestem hosszabb, kissé atletikusnak mondható, és mindezekhez rövidebb a lábam. Nem egyszerű párosítás, igaz? :) 

Én szerencsés helyzetben vagyok, mert Angliában élek. Itt sokkal több lehetőség közül választhatok és a cégek elkezdtek Petite kollekciókat kínálni nekünk. Ez nagyszerű! Sajnos Magyarországon ezzel még nem találkoztam.

Hogy mi a célom ezzel a bloggal? Először is egy jó hobbinak szánom, és szeretném bemutatni, hogy én miként oldom meg az öltözködést alacsony nőként. Illetve szeretném felhívni a figyelmet a petite lányok sokszínűségére.

Bízom benne, hogy a divat vezetői hamarosan észre fogják venni az alacsony lányok jelentőségét is, mert mi is imádjuk a divatot! És hacsak körbenézek az utcákon, nagyon sokan vagyunk! :) 

Szeretettel: Mimi

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők