Six hours in Dubrovnik

by - 12:34:00 du.


Hey my lovelies,

I'm back from our beautiful holiday! We spent an amazing time together and really enjoyed the hot summer weather, the sunshine, the sea and the nice food! Ahh, I already miss it and I could spend one more week on the ship! :) But back to the reality and to my blog. I plan to show you holiday outfits and write a couple of city guides too. 

I would like to start with our first destination: Dubrovnik. We flought from Bristol to Dubrovnik and after we occupied our accommodation we went back to the central. Earlier I have already made a quick research what I want to see because we had not too much time in the city. Therefore I didn't do a strict timetable. There was one eye-mark on my list and this was the Dubrovnik Cable Car. 

Helló kedves barátaim, 

Visszatértem a csodálatos nyaralásunkról! Egy elképesztő hetet tudhatunk a hátunk mögött és nagyon élveztük a nyári meleget, a napsütést, a tengert és a finom ételeket! Ahh, már most hiányzik, és minden probléma nélkül el tudnék tölteni még egy hetet a hajón! :) Ugyanakkor vissza kell térnem a monoton hétköznapokhoz és a blogomhoz. Terveim szerint fogok nektek nyaralós összeállításokat mutatni és írok pár tippet városlátogatásokhoz is.

Ebben a bejegyzésben az első várost szeretném bemutatni, ahol voltunk. Ez pedig nem más, mint Dubrovnik. Közvetlen járattal repültünk Bristolból Horvátországba és miután elfoglaltuk a szállásunkat, visszamentünk Dubrovnik központjába. Korábban már kutakodtam egy kicsit, hogy mit szeretnék mindenképpen megnézni, még akkor is, ha nincs túl sok időnk itt. Azonban nem állítottam fel szigorú menetrendet, csak szerettem volna élvezni a város hangulatát. Egyetlen kötelező pont volt a listámon: a dubrovnik-i libegő. 

My tips for a short visit in Dubrovnik / Tippeim egy rövid városlátogatáshoz Dubrovnikban

1. Take a walk in the Old town!
First, we started in the Old town too. We were wondering around the small streets and the harbour. Simple beauty! I loved the tiny streets with the cobble stones. You can find inviting restaurants in every corner and amazing gift shops. If you are a massive GOT fans like my husband, don't miss the stairs where Cercei did her "Walk of shame" in the movie.  We followed in her footsteps too. :)

1. Sétálj egyet az Óvárosban!
Mi is itt kezdtünk, és egyből magával ragadott a város hangulata. Imádtam a szűk kis utcácskákat a macskakövekkel. Minden sarkon barátságos éttermek sorai hívogatnak és találtunk pár nagyszerű szuvenír boltot is. Ha nagy Trónok harca rajongók vagytok, mint a férjem, semmiképp se hagyjátok ki a lépcsőket, ahol Cercei tette meg szégyenkező sétáját a sorozatban. Mi is követtük a lábnyomait. :)








2. Visit the busy harbour and watch the ships come in and go out! 
We bought a nice and cold ice coffee and we went to the harbour. We took a sit on a bench and we watched the ships to coming in and out. It is so busy!

2. Látogass el az Óváros kikötőjéhez és élvezd a forgalmát!
Vettünk egy finom jegeskávét, amivel kisétáltunk a kikötőhöz. Találtunk egy szabad padot és megpihentünk rajta pár percig. Addig is élveztük a forgalmas kikötő látványát. 










3. Go to the top of the Srd Hill with the Cable Car and enjoy the best view!
Our next stop was the Cable Car! You can buy the ticket at the lower station or in a small shop on the way to the station. There is an option to pay by Euro as well in the store. Luckily, because we hadn't have enough croatian currency with us... The return tickets cost 140 Kuna and in my opinion the view absolutely worth the money! It's just stunning and you can see every bay in Dubrovnik. I really liked the orange or pottery (?) rooftops and the blue colour of the sea! If you turn around, you can admire in the hills and mountains behind Dubrovnik. More information and the opening times are on their website: http://www.dubrovnikcablecar.com/

3. Menj fel a libegővel a Srd-dombra és gyönyörködj a kilátásban!
A következő állomásunk a libegő volt! Jegyet az alsó állomásán vagy útközben egy kis boltban tudtok venni. Én az utóbbit ajánlom, mert itt elfogadnak Eurót is a fizetésnél. Szerencsére, mert mi nem készültünk elég Kunával... Az állomáson nagy gondban lettünk volna! A retúr jegy 140 Kunába kerül, és szerintem abszolút megéri az árát! A kilátás egyszerűen lenyűgöző, és belátod Dubrovnik összes kis öblét és részletét. Nagyon tetszettek a narancssárga/terrakotta (?) színű háztetők és az elképesztő kékségű Adriai-tenger! Ha pedig megfordultál, a Dubrovnik mögötti hegyekkel és dombokkal találtad szembe magad. Több információt és a nyitva tartást a weboldalukon találtok: http://www.dubrovnikcablecar.com/







After the Cable Car we were very hungry so we decided to have a quick bite in one streetfood restaurant. I have already checked it at home before and it has excellent recommendations on Tripadvisor. This small restaurant located in the Old town and it's called Barba. We were very setisfied too: fresh sendwiches and quick service!  Plus: I loved the decor! :) Check it out, if you are in Dubrovnik! 

A libegőzés után már kellően éhesek voltunk, ezért úgy döntöttünk, hogy elfogyasztunk egy gyors ebédet. Indulás előtt már utánanéztem és kinéztem egy kis éttermet, ami kitűnő ajánlásokat kapott Tripadvisor-on. A kis gyors étkezdét szerencsére könnyen megtaláltuk az Óvárosban és Barba a neve. Mi is nagyon elégedettek voltunk: friss szendvicsek és gyors kiszolgálás! Extra, hogy nekem nagyon tetszett a dekorjuk! :) Mindenképpen nézzétek meg, ha Dubrovnikban jártok! 



The time just went so quickly that after our light lunch we had to go back to our ship. I'm sure that this six hours weren't enough in Dubrovnik and I would like to visit again one day in the future. Dubrovnik, you charmed me with your white stone houses, with your pottery rooftops, with your narrow streets  and with your incredibly blue sea! See you next time!

Love, 
Mimi

Az idő hihetetlenül gyorsan elrepült. A könnyű kis ebédünk után már vissza is kellett mennünk a hajóra. Biztos vagyok benne, hogy ez a hat óra nem volt elég Dubrovnik-ra, és szeretnék visszamenni majd egy nap. Dubrovnik, elvarázsoltál a világos kőházaiddal, a narancssárga tetőiddel, a keskeny kis utcáiddal és a gyönyörű kék tengereddel! Remélem hamarosan találkozunk!

Szeretettel, 
Mimi

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők