Weekend trip in Edinburgh

by - 3:48:00 du.


Travel photo shoot from Edinburgh. :) We had a weekend getaway in the Scottish capital in the middle of February, where one of our friend lives. Do you know that there are situations when everyone is just waiting to the other person to take the first step? Sometimes you should be that person. Well, we did it and after the visit her in Edinburgh we hope that she will come soon to see us in Bristol. :)

Képes beszámoló Edinburgh-ból. :) Február közepén töltöttünk egy hétvégét a skót fővárosban, ahol egy nagyon kedves barátunk él. Biztosan ti is ismeritek azt a szituációt, amikor mindenki csak vár a másikra, hogy megtegye az első lépést? Előfordul, hogy alkalmanként Neked kell ennek a bizonyos személynek lenned. Nos, mi meglátogattuk őt és reméljük, hogy hamarosan mi is vendégül láthatjuk Bristolban! :)

Edinburgh is the most north city what we visited until today. It is even farther than Süderbrarup, Germany. I have never thought that I will go so north because I am a true summer girl! :) However we were so lucky with the weather! Certainly, it was colder than Bristol but at least it didn't rain. During the whole weekend it stayed dry therefore we could wonder around the city and look Edinburgh's attractions.

Irány észak! Edinburgh a legészakibb város, ahol eddig jártunk. Még északabbra van, mint Süderbrarup Németországban! Igazán vicces, sosem gondoltam volna, hogy igazi nyári gyerekként én északi desztinációkat fogok látogatni, nem hogy ott élni! :) A viccet félretéve azonban nagyon szerencsések voltunk az időjárással. Igaz, ami igaz, hogy hidegebb volt, mint Bristolban, de legalább nem esett az eső. Végig száraz maradt, így be tudtuk járni a várost keresztül-kasul.



There is something magical in Edinburgh. This city is the most European for me in the whole island due to its houses and its atmosphere. Despite the low temperature it was lovely to walk in the winding streets and I was truly amazed by the fine pure wool Scottish tartan fabrics and by the independent shop's windows! Of course, I had to buy some souvenir from Edinburgh. Can you guess what did I buy? :) A tartan scarf! I know that it is so cliche but it was a must and I always will remember that it is from our first trip to the Scottish capital.

Since we have started to travelling in the country, I have the feeling that the whole United Kingdom is a huge Harry Potter exhibition! We passed the Elephant Cafe where J. K. Rowling wrote the books. For now it is very popular and everyone wants to see the place and have a drink in there. Just like us. However the cafe was fully booked and there were a queue too so at the end we decided to going somewhere else.

Edinburgh has a lot of parks where you can go out in spring or summer time to enjoy the warmer weather. I can imagine how pretty Edinburgh is during the blossom! If you prefer to hiking, you have the chance to do that as well. For example the Arthur's Seat is the perfect place to do it. And if you are lucky enough, you can catch somebody from the royal family because the parks are owned by the House of Windsor. ;) The Arthur's Seat seemed to me a lying hound and in the city centre we met with the cute Bobby too.
I am sure that we would need more time and we should visit Edinburgh again to enjoy its real atmosphere. Maybe next time, when the sun is shining and the temperature rises over 20 Celsius. :) See you next time!

Love,
Mimi


Van valami varázslatos Edinburgh-ben. Számomra eddig ez a város a legeurópaiasabb az egész szigeten a házai és az atmoszférája miatt. Annak ellenére, hogy elég hűvös volt, élvezettel sétáltunk a kanyargós kis utcákon és engem teljesen elvarázsoltak a gyönyörű és finom pamut skót kockás anyagok, valamint a kisebb boltok kirakatai! Természetesen nem jöhettem haza Skóciából szuvenír nélkül. Kitaláljátok, hogy mit vettem? :) Egy skót kockás sálat! Tudom, hogy nagy közhely, de úgy éreztem, hogy ez egy örök emlék lesz az első utunkról a skót fővárosban.

Amióta elkezdtük felfedezni az országot, úgy látom, hogy egész Anglia egy nagy Harry Potter kiállítás. Elsétáltunk az Elephant Café előtt, ahol J. K. Rowling írta a könyveket az akkor még népszerűtlen kis kávézóban. Mostanra viszont a Harry Potter rajongók mindenhol ott vannak, és elég nagy sor várakozott a bejutáshoz. Ezért mi úgy döntöttünk, hogy inkább máshol állunk meg szusszanni egyet és feltölteni a koffein raktárainkat.

Mint mindenhol az országban, Edinburgh-ben is nagyon sok füves terület és park áll a lakók rendelkezésére, hogy hozzájáruljanak a minőségi kikapcsolódáshoz. Szinte látom magam előtt a várost, amikor a fák és növények virágba borulnak, biztos nagyon szép lehet! Ha a túrázást részesítitek előnyben, arra is van lehetőségetek. Például az Arthur's Seat tökéletes választás. Illetve ha elég szerencsések vagytok, még a királyi család tagjaival is összefuthattok, mivel a park a Windsor-ház tulajdonában van. ;) Az Arthur's Seat számomra olyan volt, mint egy fekvő kopó, és a központban még a kis Bobbit is megsimogattuk.


Biztos vagyok benne, hogy hosszabb időt kellett volna Edinburgh-ben töltenünk, hogy megismerhessük a város igazi arcát. Talán következő alkalommal, amikor melegen fog sütni a nap és a hőmérséklet 20 fok fölé fog emelkedni. :) Legközelebb találkozunk!

Szeretettel, 
Mimi







The Arthur's Seat is like a lying hound 














You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők