5 Places you have to visit in Alicante

by - 11:57:00 de.



We have come back from our holiday for more than a month now! It is incredible that how quickly the time flies! Especially, if your diary is fully booked. Last month I wrote my digital marketing assignment to achieve a Level 4 certificate. Basically, I have spent hours to work on it after my 9-5 job. Now it is done and I submitted it! Unfortunately the result will be available only in September so I have to wait quite a lot. No problem, meantime I can focus more on my blog! :)
This summer we have decided to visit Alicante, which is located on the seaside called Costa Blanca in Spain. My husband and I were in Spain more than 10 years ago as child/teenager. Since then it has changed a lot! But I have to say that it was a very nice experience this time.
Unfortunately, the journey was a real nightmare due to the French air-traffic controller strike... We were spending the whole day at the airports. Originally, the duration of the flight would be only 2,5 hours from Bristol. But hey-ho, heads up! The holiday was very relaxing just what we needed!
In this post I would like to share with you my top 5 places in Alicante what you have to see if you are on holiday in the Spanish city!

Több mint egy hónapja voltunk nyaralni Alicantéban! Hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik az idő, főleg ha nem lustálkodással tölti az ember. Az elmúlt hónapban egy digitális marketing kurzusra készítettem el a beadandó dolgozatomat, vagyis ezzel keltem és feküdtem. Két hete töltöttem fel a véglegesített változatot, most szeptemberig izgulhatok az eredmény miatt! Addig is, hogy lefoglaljam magam, érkezik az alicantei bejegyzésem. :)
Idén úgy döntöttünk, hogy egy spanyol tengerparti desztinációt veszünk célba, egész pontosan Alicantét. A város a Földközi-tenger partján fekszik, és az úgy nevezett Costa Blanca részét képezi. Mindketten voltunk már Spanyolországban a férjemmel, de annak már vagy több, mint 10 éve! Azóta nagyon sok minden változott. Az első felnőttként eltöltött spanyol nyaralásunk alatt nagyon kellemes élményekkel gazdagodtunk és jó érzésekkel távoztunk Alicantéból. 
Sajnálatos módon az utazásunk napja pont egybeesett a francia légi irányítók sztrájkjával... Nem kívánom senkinek se... Az eredetileg 2,5 órás út helyett az egész napunk utazással telt, és órákat töltöttünk a várakozással a repülőtereken... Azonban minden jó, ha a vége jó: az 5 napos vakációnk nagyon pihentetőre sikerült, ahogy terveztük és amire szükségünk is volt. Ebben a bejegyzésben 5 olyan helyet szeretnék bemutatni Nektek, amit mindenképpen látnotok vagy ki kell próbálnotok, ha Alicantéban jártok! :) 

1. El Barrio De Santa Cruz, the hidden gem
This is a tiny area which is located north-east from the Old Town of Alicante. Its streets are so peaceful that you might feel walking in a small village! The residential area is composed of narrow streets and small squares. Most of the buildings are painted white and the owners decorate with colourful flowers, wall paintings and glazed tiles. They are so lovely and the neighbourhood is so picturesque! I really regret that we did not discover it earlier! And guess what? Our accommodation was just 5 minutes walk from the Barrio De Santa Cruz! Before you visit it I have to let you know that there are lots of stairs because it is built on the side of the Mount Benacantil.

1. El Barrio De Santa Cruz, a rejtett gyöngyszem
Ez az aprócska kerület észak-keletre fekszik az óvárostól. Annyira békések az utcái, éles ellentétben áll a nagyváros forgatagával. Olyan érzésem volt, mintha egy kis faluba csöppentem volna! :) Az utcái szűkek és kacskaringósak, és a legváratlanabb helyeken alakul át kis terekké. A legtöbb épület fehérre van meszelve, a tulajdonosaik pedig színes virágokkal, fali festményekkel és csempékkel dekorálják a házaikat. Annyira bájosak, az egész városrész igazán festői. Kicsit megbántam, hogy nem sikerült hamarabb felfedeznünk! Pedig képzeljétek, a szállásunk csak 5 percre volt a városnegyedtől! Mielőtt azért egyből indulnátok Alicantéba és azon belül is Santa Cruzba, szólok előre, hogy sok-sok lépcsőre készüljetek. Ugyanis a városrész a Benacantil-hegy oldalára épült. 










2. Mercado Central
I could say easily that the market was our favourite place! We went there almost every day to do our daily fruit and vegetable shopping! :) The building is just huge and it has got 2 floors! Imagine that delicious products surround you in every corner; the fresh meat and poultry are on the ground floor, the fresh fish, fruits, vegetables and the fresh breads with the pastries are on the basement level. It looks amazing and very cheap! We ate the most tasteful cherries and peaches here.
If you like to cook yourself during the holiday, I can highly recommend to you this producers market! It opens from Monday to Saturday from 7:30 am til 2:30 pm. I link here their website but obviously it is Spanish. :)

2. Mercado Central
Nagyon könnyen azt tudnám mondani, hogy a piac volt a kedvenc helyünk! Szinte minden nap betértünk ide, hogy a napi zöldség és gyümölcs adagunkat beszerezzük. :) A vásárcsarnok hatalmas, és két szintje van. Mindenfelé ínycsiklandó alapanyagok vesznek körbe: friss húsáru a földszinten, és a tenger gyümölcsei az illatos gyümölcsökkel és zöldségekkel a -1 szinten kaptak helyet. Valamint pár pékség is ott található. Igazán gusztusosan vannak kirakva az áruk, és hihetetlenül olcsónak találtuk a zöldségeket, gyümölcsöket. Itt vásároltuk a legfinomabb cseresznyét és a legzamatosabb barackokat!
Amennyiben szerettek főzni a nyaralás alatt is, mindenképpen a figyelmetekbe ajánlom a vásárcsarnokot! Hétfőtől szombatig reggel fél 8-tól fél 3-ig vannak nyitva az árusok. Belinkelem a weboldalát, ha több információra lenne szükségetek, de természetesen spanyolul van.





3. El Castillo de Santa Barbara
If you are on holiday in Alicante, I believe that at least once you have to see the castle which is built on the top of the Mount Benacantil. We picked a little bit cooler day to climb the hill and walk around the castle. The origins of the fort dates back to the 9th century but the current enclosures come from the 14th, the 16th and the 18th century. There is a small exhibition on the upper enclosure but the biggest attraction of the fortress is the amazing view! On the left the castle provides the best view of the bay and harbour of Alicante. On the other side we can observe the mountains which separates the city from the Mezeta. The landscape is beautiful but be careful with the seagulls! There are plenty of them  around the fort and they can surprise you with a small package. I know, because we got the experience. :) On the following website you can find more information about the castle.

3. Szent Borbála vára
Ha Alicantéban pihentek, én azért úgy gondolom, hogy legalább egyszer érdemes meglátogatni a várat, ami a Benacantil-hegy tetejére épült. Mi egy kicsit hűvösebb délelőttöt választottunk ki a kastély meghódítására. A vár eredete egészen a 9. századig nyúlik vissza, de a jelenkori maradványok a 14, 16 és a 18. századból származnak. A legfelső részén berendeztek egy kisebb kiállítást, de az erőd legnagyobb vonzereje mégis a fantasztikus kilátás! Az egyik oldalon messzire beláthatjuk Alicante kikötőjét és az Alicantei-öblöt, a másik oldalon pedig magas hegycsúcsok emelkednek a távolban, amelyek elválasztják a várost a középső spanyol területektől. A táj elképesztően gyönyörű, de óva intelek Titeket a sirályoktól! Elég sokan köröznek a vár körül, és bármikor képesek egy kis "csomaggal" megörvendeztetni az óvatlan turistát. Én már csak tudom, mert tapasztalatból beszélek. :) A következő weboldalon találtok még több információt a várról


















The last two places are a tapas bar and a cafe because I couldn't miss them! We love to eat and we always on a hunt for good places! Especially if we are on holiday, I like to discover traditional dishes!

4. D'Tablas
This tiny tapas bar was recommended by our friends who spent their holiday in Alicante last summer. The bar is very popular and always full with people! It is located close to the beach so it is the perfect place to have a quick lunch or dinner. The idea is brilliant; they serve the small bites on small wooden plates and the waiter walks constantly around between the customer's table. If you are hungry, just take a wooden plate from the waiter's tray and they will add it to your bill. It is a very simple place but the tapas are delicious so it is definitely worth a try! :) They have a Facebook page and they are available on Tripadvisor too where you can read more opinions about them and their service! ;) Use this link to reach the website.


Az utolsó két hely egy tapas bár és egy kávézó-fagylaltozó, semmi pénzért nem hagyhatom ki! Nagyon szeretünk finomakat enni a férjemmel, és ez nincs másként a nyaralások alkalmával sem. Ezért folyamatosan keresek új helyeket, amiket kipróbálhatunk. Én személy szerint nagyon szeretek kísérletezgetni, a helyi desztináció hagyományos ételeit mindig szívesen megkóstolom!


4. D' Tablas

Ezt az apró tapas bárt az egyik házaspár barátunk ajánlotta, akik tavaly töltöttek el pár napot Alicantéban. A hely nagyon népszerű mind a turisták, mind pedig a helyiek körében, ezért mindig sokan vannak. A strandtól 10 perc sétára van, tökéletes helyszín egy gyors ebédre vagy egy könnyű vacsorára. A felszolgálás nagyon ötletes: nincsen étlap/itallap, hanem pincérek járnak körbe frissen készült falatkákkal, amit kis fa deszkán kínálnak. Minden asztalhoz odamennek és kínálják a folyamatosan változó tapasokat, a vendégnek annyi a dolga, hogy levegye a tálcáról a tapast, amelyik szimpatikus neki. Minden tapas 2 Euro-ba kerül, és a pincérek az asztalon lévő fa "deszkákból" tudják, hogy mennyit kell fizetnie az adott vendégnek. Nagyon egyszerű hely, de az ételeik finomak, mindenképp érdemes kipróbálni a D' Tablas-t. Van Facebook oldaluk, és Tripadvisor-on mások véleményeit is elolvashatjátok! ;) Használjátok ezt a linket, hogy elérjétek őket Tripadvisor-on.  




5. Cafeteria Borgonesse
Best ice cream in the town!!! There is no joke, we went back for ice cream more times during our holiday! We tried and tasted different flavours and we were never disappointed. The cafeteria is located on the Rambla Mendez Nunez so we passed all the time when we went to the beach and back to our accommodation. They have got a terrace as well and they offer coffees, breakfasts too. We always bought ice cream on our way but if you are in Alicante, I highly recommend this place to try! You can find details about them on Tripadvisor.

5. Borgonesse kávézó/fagyizó
Itt ettük a legfinomabb fagyit a városban!!! Nem viccelek, több alkalommal is visszamentünk, amíg Alicantéban voltunk. Mindig új és új ízeket próbáltunk ki, és egyszer sem okozott csalódást. Pedig mi aztán tudjuk, hogy milyen az igazi fagylalt! ;) A fagylaltozó a Rambla Mendez Nunez nevű forgalmasabb utcán található, ami merőleges a tengerparti sétánnyal. Így minden alkalommal, amikor a strandra mentünk, elsétáltunk mellette. Ha nem útközben ennétek a fagyit, hanem szeretnétek kényelmesen leülni, és elfogyasztani egy kávét, arra is van lehetőségetek a fagyizó teraszán. Reggelire is tökéletes választás lehet, bár mi nem próbáltuk. Róluk is a Tripadvisor-on találtok bővebb információt. 




Now, your turn is on! Tell me, have you been in Alicante? Did you like it? Have you planned holiday this summer? Where do you go, if yes?

Love,
Mimi

Most pedig rajtatok a sor! Meséljetek, voltatok már Alicantéban? Hogy tetszett nektek? Terveztek nyaralást idén? Ha igen, merrefelé mentek?


Szeretettel,


Mimi



You May Also Like

1 megjegyzés

  1. BetMGM launches online sportsbook at BetMGM Detroit sportsbook
    BetMGM's Detroit 세종특별자치 출장샵 online sportsbook launches 논산 출장샵 online sportsbook at BetMGM 세종특별자치 출장안마 Detroit sportsbook 경상남도 출장샵 This is 성남 출장안마 a real-money bet on sports betting

    VálaszTörlés

Közreműködők