My Favourite Dresses for Christmas

by - 8:55:00 du.

Christmas is around the corner with lots of family events and lots of parties. There are plenty opportunities dressing up! We can pick our favourite red dresses, tulle skirts, sequins and velvets from our wardrobe. Personally, I love to dress up around Christmas! In this post I would like to show you my favourite Petite Party Clothes from the shops. I do hope it is not too late and you can find some inspiration here! :)

Közeleg a Karácsony, családi összejövetelek, céges partik. Rengeteg alkalom, amikor csinosan felöltözhetünk! Nem csak a lelkünket öltöztetjük ünneplőbe, hanem ilyenkor jól esik megadni a módját az ünneplésnek. Előkerülhetnek a piros ruhák, tüll szoknyák, a flitterek, és minden egyéb, amit amúgy a szürke hétköznapokon nem szoktunk hordani. Én legalábbis nagyon szeretek kiöltözni Karácsonykor, ezért úgy döntöttem, hogy ebben a bejegyzésben összeszedem Nektek a kedvenc alkalmi Petite ruháimat a boltokból!



My first picks are from Next the Petite department! All the time I find their products very nice and I have never disappointed in their quality. These are my favourites for the festive season!


Az első választásom a Next boltjának Petite osztályára esett. Minden alkalommal nagyon tetszenek a darabjaik és még soha nem csalódtam a minőségükben. Alább láthatjátok a kedvenceimet az ünnepi időszakra!

Képtalálat a következőre: „next petite black/gold glitter bodycon dress”
Black/Purple Glitter Bodycon Dress
A nice dress is always a good idea! ;) You don't need any other accessories next to this glitter bodycon dress because it looks festive as it is. There is another colour version black and gold available if you don't like the purple one.

Egy csinos ruha mindig nyerő választás! :) Ehhez még külön kiegészítők sem kellenek, ez a flitteres ruha önmagában megállja a helyét az ünnepi alkalmakkor. Ha nem tetszik lila színben, van egy másik változata is fekete és arany kombinációban. 

Képtalálat a következőre: „next petite ecru embellished trim top”
Ecru Embellished Trim Top
I would wear this top with a basic pencil skirt in dark colour probably black or dark grey. I think this top is a good investment if you work in the business environment. A perfect piece with lots of opportunity to wear it on meetings not just around Christmas. :)

Ezt a felsőt egy egyszerű szabású ceruzaszoknyával viselném, valószínűleg valamilyen sötét árnyalatban. Például fekete vagy szürke színben. Plusz ez a felső egy jó befektetés lehet, ha irodai környezetben dolgoztok, ahol rengeteg lehetőség adódik viselni a megbeszéléseken. Nem csak Karácsonykor! ;)

Képtalálat a következőre: „next petite berry drape front jumpsuit”
Berry Drape Jumpsuit
This jumpsuit gives me the festive feeling with its colour! It is cliche but red is the Christmas colour for me. :) And I am always ready for a good jumpsuit!

Ez a jumpsuit a színével ejtett rabul, egyből ünnepi hangulatba kerültem tőle. Tudom, cliché, de számomra a piros a Karácsony színe. Mindenből, bármelyik évben. :) Valamint bármikor szívesen viselek egy jó szabású jumpsuit-ot. 



The next store which I choose is the Dorothy Perkins. They have Petite department too but somehow I always forget them. But since I've purchased my winter coat from them I try to remember checking out their clothes. So here they come! :)

A következő bolt, amit választottam, az a Dorothy Perkins. Nekik is van Petite részlegük, de valahogy mindig megfeledkezem róluk. Azonban amióta ősz végén megvettem a téli kabátomat náluk, igyekszem nem kihagyni őket a sorból. Szóval lássuk az ő darabjaikat. :) 


Képtalálat a következőre: „billie and blossom petite mulberry bodycon”
Billy and Blossom Mulberry Bodycon
The little red dress for Christmas! With a little sparkle on the end of its sleeves! Simple and elegant. Don't look further. :)

Ime, a tökéletes kis piros ruha az ünnepekre! Éppen annyi csillogás van az ujjai végén, amennyi szükséges. Egyszerű és elegáns. Ne is keressetek tovább! :) 


Kapcsolódó kép
Petite Black Lace Trim Dress
There is always have to be a little black dress on the list! :) The best part of it the lace details!

Ha már szót ejtettünk a kis piros ruháról, akkor a kis fekete sem hiányozhat a listáról. A kedvencem a csipke felsőrész a ruhán. 

Képtalálat a következőre: „billie and blossom petite glitter wave jumpsuit”
Billie and Blossom Petite Glitter Wave Jumpsuit
Another great jumpsuit with glitter top. I really like the neckline of it. It gives an extra spice to the dress. :)

És persze egy jumpsuit, glitteres felsőrésszel. Nagyon tetszik a nyakkivágása, szerintem ad egy kis extra csavart a ruhának. :) 



Let's go for another shop! Normally I don't really find clothes at Topshop but I always take a look on their products because they do Petite. Maybe one day I will buy something from them.

Nézegessünk tovább! Általában nem nagyon találok az ízlésemnek megfelelő ruhát a Tosphop-ban, de mindig körbenézek náluk is a Petite osztályukon. Talán egy nap majd vásárolok tőlük is valamit. 


Képtalálat a következőre: „topshop petite velvet ruched midi dress”
Petite Velvet Ruched Midi Dress
Maybe this dress. I like the cutting of the dress and I think this is a very interesting item. But it does not show too much skin! :) Also, I  like the blue colour and the idea that the designer used a velvet fabric.

Mondjuk ezt a ruhát! Nagyon tetszik a különleges szabása, igazán egyedi darabnak tartom. És mindezek ellenére mégsem mutat sokat! :) Valamint még tetszik benne a kék színe és hogy bársony anyagból készült. 


Képtalálat a következőre: „topshop petite satin clean peg trousers”
Petite Satin Clean Peg Trouser
This set is more for New Year's Eve for me. I would feel myself very elegant in this white satin combo. Just FYI this is only the trouser here. I could not find the blazer yet. But I wanted to show you the whole outfit because it is stunning!

Ez az összeállítás számomra egy tökéletes szilveszteri outfit lenne. Nagyon elegánsnak érezném magam ebben a fehér szatén együttesben. Csakhogy elkerüljük a félreértéseket, a linken csak a nadrágot tudjátok megvásárolni. Egyelőre még nem találtam meg a blézert a weboldalon, de így együtt szerettem volna megmutatni Nektek az összeállítást. Igazán mutatós így együtt, biztos, hogy a buli középpontjába kerülnétek ezzel az outfittel!



And this category is the dreaming about their clothes! :D Bomb Petite has beautifully designed dresses for short ladies but they are definitely a high end category for me.

Ebben a kategóriában pedig azok a ruhák kapnak helyet, ami csak az álom kategória számomra. :D A Bomb Petite weboldalnak gyönyörű designer ruhadarabjai vannak, amiket alacsony hölgyeknek terveznek. Számomra mindenképpen luxus kategória. 


Petite Audrey Dress
This LBD is a dream and the lace detail is so lovely in the neck line. I would go for it for sure! :)

Ez a kis fekete ruha úgy tökéletes, ahogy van! Igazán titokzatos a csipke betét a nyakkivágásban, nem gondoljátok? Én biztos, hogy felpróbálnám! :) 


Petite Athena Dress
This dress is also great for the New Year's Eve party! Grab basic accessories and you are ready to go!

Ez a ruha szintén tökéletes a szilveszteri buliba! Válasszatok hozzá egyszerű kiegészítőket, és már indulhattok is!


I really hope this post comes still in time before Christmas and you can find some inspiration in it. Maybe there is still time to order the products, if you like some of them. Or just go shopping to your wardrobe and try to find an oldie but goodie item which is similar to the linked dresses. ;)
I wish you all a lovely time and preparation for Christmas! Only 1 week left!

Love,
Mimi

Bízom benne, hogy még időben megírtam a bejegyzést, és találtok benne Ti is olyan ruhát, ami tetszik Nektek is. Esetleg még meg is tudjátok rendelni, mert időben vagyunk. Vagy egyszerűen használjátok inspirációnak, és nézzetek szét a ruhatáratokban, hátha van már hasonló darabotok, amit régen elfelejtettetek! :)

További kellemes készülődést kívánok Nektek!

Szeretettel,
Mimi

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők