Travel Destinations: Munich, Germany

by - 11:06:00 du.


Oh Germany, our second (or third) home? It was so lovely being in Munich! Though this was our first visit in the capital of Bavaria but we felt relaxed from the first moment. We've spent 3 and half days in the city (too short!!) and in this post I would like to share with you our programs.

Our goal was to spend a little quality time with my brother in law and with his girlfriend. We see them very rarely since we live in Bristol and they live in Munich. It was so nice to catch up with them! :) And what we did in Munich? Let me tell you. We went into the central twice and on Sunday we made a day trip to the beautiful Neuschwanstein Castle. I will write about it a separate article so stay tuned. But first about Munich. :)

Ó, Németország! Mondhatom, hogy a második (vagy harmadik) otthonunk? Nagyon élveztük a pár napos müncheni kiruccanásunkat. Annak ellenére, hogy most voltunk először a bajor fővárosban, egyből otthon éreztük magunkat. Ebben a bejegyzésben meg szeretném mutatni nektek, hogy merre jártunk a 3 és fél nap alatt. 

Az utazásunk igazi célja az volt, hogy a sógorommal és a barátnőjével töltsünk el egy kis minőségi időt. Amióta ők Münchenben, mi pedig Bristolban lakunk, nagyon ritkán látjuk egymást. Ezt orvosolandó utaztunk el hozzájuk. :) És hogy miket is csináltunk Münchenben? Hadd mondjam el nektek: kétszer bent jártunk a város központjában és az egyik nap kirándulást szerveztünk a Neuschwanstein kastélyhoz. A mesebeli palotáról külön bejegyzéssel készülök, itt most csak Münchenről fogok írni. :) 


How can you reach the Bavarian capital?

Munich is a big city with a population around 1.5 million. So you have got plenty of option to reach it. There are a lot of cheap flights to the German city but you can choose the international bus lines, e. g. Flixbus or train lines. But the train is more expensive option. Or even you can travel by car if you don't live far from it.
We've picked our flight from the easyJet airline . We took off from London this time. We were very happy with their service and the duration of the flight was less than 2 hours.


Hogyan juthattok el Bajorország fővárosába?

Milliós nagyvárosról beszélünk München esetében, ezért rengeteg lehetőségetek van. Mindenki megválaszthatja a pénztárcájának és az igényeinek megfelelő utazási módot. Választhattok a fapados légitársaságok járatai közül, a nemzetközi buszjáratok közül (például Flixbus) vagy pedig a különböző vonat vonalak közül. Illetve akár autóval is mehettek, ha nem laktok túl messze Münchentől. 
Ez alkalommal mi az easyJet légitársaság egyik járatát választottuk, ami a londoni Stanstad repülőtérről indult. Nem gyakran utazunk easyJet-tel, de örülnénk neki, ha többször megtehetnénk! Ugyanis teljesen elégedettek voltunk a szolgáltatásukkal. Kevesebb, mint 2 óra alatt ott voltunk Londonból. 





What we saw?

For a couple of years I don't like to over plan our holidays. It is much more enjoyable, if you don't have to rush through the attractions and the cities. So I would recommend you to do the same! Start in the central of Munich. We took the public transport to reach the central; the Marienplatz. I can say that Marienplatz is the heart of the city. You can get everything what you want there! E.g. cultural attractions, nice restaurants and lots of opportunity for shopping! The Neues Rathaus is a wonderful building from the 19th century. It has an 85m tall tower which has a glockenspiel at 11am, at 12pm and at 5pm from March til October. You can visit the tower and your reward is the spectacular landscape of Munich.


But I have an other suggestion if you don't like the crowded spaces. Go to the St. Peterskirche which is located in one of the corner of the Marienplatz. The church is beautiful and it is a bit less popular than the Neues Rathaus. You can walk up to its tower for €3. The view is exactly the same except you will see the Neues Rathaus from above as well.


Don't miss the Frauenkirche because the cathedral is stunning and enormous. It is only few minutes away from the Marienplatz. I felt myself tiny inside the church. Its decoration is simple but I found it very nice. Also, we could see the footprint of the Devil in the cathedral! How exciting is that? :) Unfortunately, the front site of the building was under reconstruction but I didn't regret visiting it.
If you want to do some shopping, then walk through the Residentzstrasse and on the Kaufingerstrasse. You find the most popular shops there.
You can find the Residenz and the Odeonsplatz in the central too. You will bump into the square so you don't have to look for it. The Residenz used to be the Bavarian duke's palace. Now days it is a museum of art and they organise more exhibitions. Its Treasury is definitely on my bucketlist! I've planned its visit for rain-day but we were lucky with the weather. So I have to go back to Munich to see the Treasury! There is a garden called Hofgarten next to the Residenz which belongs to the palace. It is lovely place especially when the blooming starts and the trees are green again. For that our visit was a little bit early this year.







Mit láttunk?

Ezt már többször említettem az utazós bejegyzéseimben, hogy az utóbbi években nem szeretem túl szervezni az utazásainkat. Sokkal élvezhetőbb egy város hangulata, ha van időd kiélvezni azt, mint amikor keresztül rohansz a kötelező látnivalókon. Szóval ezt nektek is csak ajánlani tudom, ha szeretnétek átérezni az adott desztináció légkörét, akkor ne rohanjatok!

Kezdjetek München központjában, ahogy mi is tettük. Mi a jól megszervezett tömegközlekedéssel jutottunk be a városba, a weboldalukon minden hasznos információt megtaláltok. Szálljatok le a Marienplatz megállónál: ez a város szíve és lelke. Itt és a környező utcákban mindent megtalálhattok, amit csak kerestek. Kulturális látnivalók, hívogató éttermek és vásárlásra csábító boltok várnak itt rátok. Az Uj Városháza egy gyönyörű épület a 19. századból, amelynek a tornyában minden nap 11-kor, delben es delutan 5 orakor harangjáték várja a turistákat marciustol oktoberig. A torony belépő ellenében látogatható és aki felmászik a tetejére, gyönyörű panoráma a jutalma. De én javasolnék egy kevésbé népszerű lehetőséget. Keressétek meg a Szent Peter-templomot a tér egyik sarkában, és a templom toronyba menjetek fel. 3 Euró a belépő, ami 1 Euroval olcsóbb a Városházánál. Maga a templom is megérdemli, hogy körbesétáljatok benne, mert nagyon szép! A látkép pedig ugyanaz, mint a Városháza tornyából, csak innen még az Uj Városháza ikonikus tornya is belekerül a panorámába.

Semmiképpen se hagyjátok ki az impozáns Miasszonyunk templomot, csak pár utcányira van a Marienplatz-tól. Olyan hatalmas, hogy én aprócska hangyának éreztem magam, amikor a falai között sétáltam. Egyszerű a dekorációja, de éppen ebben rejlik a varázsa! A szóbeszéd szerint még az Ördög lábnyomát is megnézhetitek a templomban! Hát nem izgalmas? :) Sajnos a látogatásunk során a Miasszonyunk templomának a fő homlokzata fel volt állványozva helyreállítási munkák miatt, de ettől még nem vesztett semmit az értékéből. 
Ha egy kis vásárlásra vágytok a kulturális programok közepette, akkor menjetek vissza  a Residenzstrasse-ra és a Kaufingerstrasse-ra, ahol a legtöbb nagy márka boltját megtaláljátok.

Egy kicsit távolabb, de még mindig a központban van a Residenz és az Odeonsplatz is. Igazából ha céltalanul elindultok a bevásárló utcákon, még keresgélés nélkül is a téren lyukadhattok ki. A Residenz, ami az Odeonsplatz egyik sarkában található, a korábbi bajor hercegek székhelye volt. Napjainkban művészeti múzeumként működik és több kiállításnak is otthont ad. A kincstára nálam mindenképpen bakancslistás hely, a látogatásunk során eső programnak terveztem be. Szerencsére szép időnk volt, úgyhogy ez a következő müncheni látogatásunkra marad. A hercegi palotához tartozó Hofgarten igazán lenyűgöző lehet, amikor beköszönt az igazi tavasz és virágba borul minden. Mi még a virágzáshoz egy kicsit korán voltunk. 






If the weather is nice, then take a walk next to the Isar. The Isar is the river of the city and it splits Munich. If you have more days in the town then pick a park and enjoy the sunshine there! E.g. the English Garten. I would like to go back and do some picnic there. That would be amazing!

Amennyiben szép időt fogtok ki Münchenben, irány az Isar folyó partja. Tegyetek egy hatalmas sétát a folyó partján, ami kettészeli a bajor fővárost. Ha olyan szerencsések vagytok, hogy hosszabb időt töltötök el Münchenben, mindenképpen kerekedjetek fel az egyik folyó menti parkba és piknikezzetek egyet! Mondjuk menjetek el az Angol kertbe. Én ugyanezt tenném, ha lenne rá lehetőségem. 



On our second day we went to the Olympia Park and to the BMW Welt. If you are a sport fan and you like the nice cars, you have to visit both places! The XX. Summer Olympic Games was hold in Munich in 1972. They built a nice visitor centre and you can visit the 291 m tall Olympic Tower. The entrance fee is €9 but the view is spectacular! Not at least there is a restaurant called Restaurant 181 Munich . I recommend you to have a quick lunch or have some refreshment. Do you like the stunning view? :)






The BMW Welt is free for everyone who wants to admire the beautiful cars. BMWs, Mini Coopers and motor bikes are in the showroom. Even there are some models in which you can take a sit and enjoy the BMW feeling! ;) I have to say you must try once you are there! The materials are so soft and everything is well-made. You will experience real quality there.





A második városban töltött napunkon kimentünk az Olimpiai Parkba és a BMW Welt szalonba. Ha sportrajongók vagytok és szeretitek a szép autókat, akkor érdemes ellátogatnotok ide nektek is. A XX. Nyári Olimpiai Játékokat rendezték a városban 1972-ben. Azóta felépítettek egy látogatói központot, és a 291 méter magas Olimpiai Torony is látogatható. A belépő 9 Euró, de a kilátás miatt megéri az árát! Még egy panoráma étterem is található a toronyban. Szerintem érdemes beülni a 181 München étterembe, és mialatt elfogyasztotok egy könnyű ebédet gyönyörködjetek a kilátásban! Az étterem ráadásul forog a tengelye körül, így mindig új arcát csodálhatjátok meg Münchennek. Hogy tetszik a kilátás? :) 








A BMW Welt showroom mindenki számára ingyenesen látogatható, aki szeretné megcsodálni a szebbnél szebb modelleket. BMW-ken kívül akad egy-egy Mini Cooper is, és motorkerékpárok is ki vannak állítva szép számmal. A legjobb az egészben, hogy vannak bizonyos modellek, amiket ki lehet próbálni! Vagyis bele lehet ülni, és többé nem akarsz majd kiszállni, mert olyan kényelmesek! Minden minőségi alapanyagokból készül, és a bőr ülések olyan puhák, mint a vaj. Nem tudok rá jobb szót, tényleg nagy élmény. Amit szerintem mindenkinek kell próbálnia egyszer.  







So that was our short trip in Munich. We really enjoyed it and it would be nice to go back one day. But if I did, how can I visit new destinations? That's my big problem!
What do you think how we did? Did we manage enough to see in Munich? Or did we miss important places, tourist attractions?

With Love,
Mimi

Ennyi fért a müncheni utunkba, de szerintem ez pont jó volt így. Az idő rövidsége ellenére nagyon élveztük az ott töltött pár napot, és jó lenne visszamenni még, hogy még jobban megismerjem a bajor főváros csodáit. Azonban ha újra Münchent választom úti célul, akkor hogyan tudok majd új helyeket felfedezni? Na ez az én nagy problémám! :) 
Ti mit gondoltok, tartalmasan töltöttük el az időnket? Mindent láttunk a városból, amit kell vagy kihagytunk fontos dolgokat és helyszíneket?

Szeretettel, 
Mimi










You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők