Stay Conscious - Even You Are A Mom-To-Be

by - 12:32:00 du.


Well, guys as you could find out from my previous post I am expecting! I am going to be a mum around middle of summer. Unbelievable! There are so many changes in our life lately. We've moved house at the end of January and soon we are going to be a small family! :) Still we are so busy at the moment with decoration and renovation. Also, we have some upcoming journey at the end of March and beginning of April. So I don't know which area should I focus! For sure, I would like to prepare for the new role in my life, stay fit and healthy. These are the most important parts! But in this article I will talk to you about how I adapt my wardrobe to my changing body.


Az előző bejegyzésemből értesülhettetek a jó hírről, hogy gyermeket várok! Körülbelül nyár közepétől már én is édesanya leszek. Annyira hihetetlen, ugyanakkor csodálatos érzés! :) Mintha ez nem lenne elég változás, január végén új lakásba is költöztünk! Úgyhogy jelenleg a lakás felújításával, rendbe tételével és berendezésével vagyunk elfoglalva. Valamint az elkövetkező pár hétben el is utazunk pár helyre. Szóval most kicsit össze is vagyok zavarodva, hogy melyik területre koncentráljak. Ami biztos, hogy szeretnék felkészülni az anyaságra, amennyire lehet, és továbbra is igyekszem egy kiegyensúlyozott és változatos étrendet követni. Illetve ahogy időm engedi, hetente háromszor-négyszer szoktam kismama gyakorlatokat végezni, hogy továbbra is aktív maradjak. Ezeket tartom a legfontosabbnak jelenleg az életemben. Azonban hogy hű maradjak a blog témájához is, ebben a bejegyzésben azt szeretném megmutatni nektek, hogyan tervezem átalakítani a gardróbomat a várandósság ideje alatt. 

At the beginning in the first couple of months I didn't know what to expect. I could fit in my normal clothes but later my body has started to change. That was the moment when I realised that I would need some new maternity items in my wardrobe. I talk about only basic staff, e.g. jeans, trouser. Because I could see that lots of my garments will fit later as well. Also, I have looked the supply of the high street shops but I didn't like what I saw except the basic lines. So this helped me to stay more conscious. But to be honest I didn't want to spend too much on maternity clothes which I will wear only for a short period. At the end I decided that I will buy those basic items which are essential for my temporary wardrobe. But what are the must have clothes for me? Check out below what is on my list!

Először is azzal kezdeném, hogy az első hónapokban nem tudtam, hogy mire számítsak. Az első 3 hónapban még ugyanúgy tudtam hordani a mindennapi ruháimat, és nagyjából az első trimeszter végén kezdett megváltozni a testem. Ekkor szembesültem vele, hogy szükségem lesz pár kismama ruhadarabra a terhesség végéig. Alap darabokra gondoltam, mint például farmer vagy más nadrág, mert továbbra is nagyon sok ruhadarabom feljött rám, és a sztreccses felsőket később is fogom tudni hordani. Először körbenéztem a fast fashion boltok kínálatában, de nem ájultam el a termékeiktől. Persze az alap darabok beszerzésére tökéletesnek találtam őket. Így már ez is segített abban, hogy ne kezdjek el össze-vissza vásárolni. Valamint abban is biztos voltam, hogy nem akarok rengeteg pénzt áldozni olyan ruhákra, amiket csak egy rövid ideig fogok hordani. Végezetül úgy döntöttem, hogy csak a nagyon szükséges darabokat fogom beszerezni és beépíteni a ruhatáramba. De mégis melyek ezek a darabok? Olvassatok tovább, és meglátjátok, hogy mi szerepel a listámon! 


My must have Maternity items

1. Maternity leggings
Comfort is on the first place when you're a future mum! In my opinion a good pair of leggings is always an excellent choice for home or even when you go out. Pair it with a tunic dress or with a long cardigan and you are ready to go. :)
This is my favourite pair from H&M.

1. Kismama leggings
Egy kismama számára a kényelem áll az első helyen! Véleményem szerint egy leggings tökéletes választás otthonra vagy akár utcai viseletre is. Vegyetek fel hozzá egy tunikát vagy egy hosszabb kardigánt, és már is készen vagytok indulásra. :) 
Az én kedvencem ez a H&M darab. 

MAMA Leggings - Black - Ladies | H&M GB 1
MAMA Leggings , Picture from H&M


2. Maternity trouser
It is a basic piece if you don't want to wear dress or skirt. It works with everything. I've bought mine in a dark blue colour which is matching with my colour palette!

2. Kismama nadrág
Alap darab, ha nem szeretnétek ruhát vagy szoknyát hordani. Mindennel könnyen variálható. Én egy sötétkék darabot választottam, ami jól passzol a hideg nyár színeimhez. 

MAMA Superstrech trousers, Picture from H&M


3. Maternity Tights
During work I have to wear uniform so this wasn't a question that maternity tights are a must for me! In black or in neutral shades depend on the weather.

3. Kismama harisnyanadrág
A munkám során egyenruhát kell hordanom, ami egy szürke ruha. Így számomra elengedhetetlen volt pár kismama harisnya beszerzése is, fekete és natúr színekben. Az időjárástól függ, hogy éppen melyiket részesítem előnyben. 


4. Nursing Bra
Well, I believe there is no need explanation for this item too. But obviously it is on the list so I put it here as well. :)

4. Szoptatós melltartó
Azt hiszem, hogy ez a tétel sem szorul magyarázatra. Ugyanakkor úgy érzem, hogy a listán van a helye, hiszen egy elengedhetetlen kategóriáról beszélünk. :) 

MAMA 2-pack nursing bras - Light grey marl/White - Ladies | H&M GB 1
MAMA 2-pack Nursing Bra, Picture from H&M


5. Waterfall Style Coat
This type of coat is my idea for the spring weather. My original trench coat probably won't fit in a few weeks so I have to find a solution. The waterfall style is a great option without any zip or button. I can just wrap around my bump without being too tight. I really like this one from the Shein webshop and the sizing seems alright as well.

5. Vízesés stílusú kabát
Egy ilyen kabát az elképzelésem az átmeneti időszakra, hiszen addigra már nagyobb lesz a pocakom és nem tudom, hogy a normál ballon kabátom rám fog-e jönni. Ez a fajta megoldás sokkal kényelmesebb, hiszen nincsen rajta se zipzár, se nem gomb. Egész egyszerűen csak betakargatom vele a pocakomat és nem túl szorosan megkötöm a hasam fölött. Nagyon tetszik ez a púderrózsaszín darab a Shein weboldaláról, és a méretezés is megfelelőnek tűnik. 

Waterfall Collar Solid Coat, Picture from Shein


+1. Bola Necklace
Well, this item isn't a must. :) The Bola is recommended to wear on a long necklace low on the pregnant bump. The jewelery will produce a soft sound as you move. I like the idea that the noise of the ball brings inner calm and harmony. After birth the newborn baby will recognise the soothing sound and it will reassure and calm him. These are my favourites below.

+1. Bola nyaklánc
Jól van, beismerem, hogy ez  nem kötelező alapdarab. :) A bola nyaklánc viselése hosszú láncon ajánlott, hogy elérje a kismama pocakját. Az ékszer finoman csilingel, ahogy a kismama mozog, sétál. Szimpatikus az elképzelés, hogy a kis golyó hangja nyugalmat és harmóniát sugároz és a kisbaba a születése után is felismerheti az ismerős hangot. Azt mondják, hogy a baba az ékszer hatására könnyebben megnyugodhat. Hoztam pár képet a kedvenceimről. 

Valou Crea, Picture from Etsy

Valou Crea, Picture from Etsy 

Festibaby Creation, Picture from Etsy

Les Creations de Blandine, Picture from Etsy



These are my essential maternity clothing items. I have already bought most of them. It is easy to mix with my ordinary dresses, e.g. with my jumpers, jersey dresses, jersey T-shirts, etc... If you are expecting, please let me know your opinions. I'm curious. :) What is on your list? Or do you build a whole new wardrobe for the temporary period?
If you are not a future mum yet, what do you think about the question? How would your purchasing habit change during the 9 months? Please leave your thoughts in the comment section below. ;)

Love,
Mimi


Szóval ezek lennének az én elengedhetetlen kismama ruhadarabjaim. A többségüket már beszereztem, így könnyű dolgom van, ha hétvégén elmegyünk valahová. Csak felkapom az egyik nadrágot és ráveszek egy pulcsit vagy pólót. Ha ti is várandósak vagytok, írjátok meg a véleményeteket, nektek mi szerepel a listátokon? Kíváncsi vagyok. :) Vagy egy teljesen új ruhatárat állítotok össze a terhesség 9 hónapjára? 
És ti, akik nem vagytok terhesek, mint gondoltok a kérdésről? Hogyan változna meg a vásárlási szokásotok a várandósság ideje alatt? Írjátok meg a kommenteknél a véleményeteket. ;) 

Szeretettel, 
Mimi

You May Also Like

1 megjegyzés

  1. The blogs you write include the words that have deep meanings. The worth of your words is the knowledge that you pore your writings. Keep it up and I shall come again to read your magical words.
    Womens Cardigans

    VálaszTörlés

Közreműködők