Travel Destinations: The Neuschwanstein Castle

by - 9:23:00 du.


The fairy tale castle from Walt Disney exists! It's located in Hohenschwangau which is a small village in South-Germany. It is very close to the Austrian and German border and approximately it is 2 hours drive by car from Munich. We've organised a day-trip to the castle, when we've visited my brother-in-law and his girlfriend. The Neuschwanstein Castle is a great destination all year around not only in spring!

What do you have to know about the Neuschwantstein Castle?
The palace was commissioned by Ludwig II of Bavaria and it was built in the 19th century. His childhood's dreams and his honour of Richard Wagner's music inspired the building. This tourist attraction is a medieval castle and a 19th century technological example in the same time. It is stunning! :)

As I've already mentioned before the palace lies above Hohenschwangau. It could be reached on a curly foot path from the small village. This road is about 1,5 km uphill. There is an option to go up by horse-down carriage, if you didn't feel fit enough. We've decided to walk up and it took around an hour in my pregnant condition. :) It is important to remember your time slot for the guided tour! If you miss it, you will loose the opportunity to take a walk inside the castle. Also, photographing and filming are not allowed in the building!
If you have more spare time before the guided tour as we did, head to the Marie's Bridge! If your appointment is sooner than visit the bridge after that. The view is spectacular from there! You can take the best pictures from the bridge about the castle. Yet, I have to worn you; the bridge is very narrow and it starts to resonate easily under the crowds' steps.

Nowdays the Neuschwanstein Castle is a very popular destination and one of the most visited German tourist attractions. So better to expect lots of visitors around! The palace inspired millions of people. Also, two of the Walt Disney's castles were modeled from this palace. Do you know which two? The castle of Cinderella and the palace of Sleeping Beauty. 

I hope you liked my article about the Neuschwanstein Castle. And you will add the place to your travel bucket list! You can find all the important information on the website of the castle. E.g. opening hours, entry fees, how to get there, etc... Click here for its website!
Good to know, if you want to take a walk around the castle, you don't have to buy a ticket.

We've visited the place in March when the trees were still nacked and it was early spring. I wish, I could go back either in autumn; when the leaves have magical colours or in winter, when the snow coat the nature! Have you already visited the Neuschwanstein Castle? If not, is it on your travel bucket list?

Love, 
Mimi


Walt Disney mesebeli kastélya létezik! Ráadásul nem is kell olyan messze menni érte! Mi a müncheni utunk során szerveztünk egy 1 napos kirándulást a lélegzetelállító Neuschwanstein kastélyhoz.
A kastély Bajorország déli részén található Hohenschwangau községnél, az osztrák-német határhoz nagyon közel. Ezért még autóval is majdnem 2 órás volt az út Münchenből. Igaz, hogy nem én vezettem, de szerintem bőven megér ennyi utazást! Bármelyik évszakban keresitek fel a palotát, biztos vagyok benne, hogy nem fogjátok megbánni.

Mit is kell tudni a Neuschwanstein kastélyról?
II. Lajos, Bajorország királya építette az épületet a 19. században. A saját gyermekkori álmai szolgáltak inspirációul, valamint Richard Wagner német zeneszerző iránti tisztelete jelenik meg a kastély egyes termeiben. Egyszerre érezhetjük magunkat egy középkori várban és egy modern (19. századbeli) technikákat felvonultató épületben. Egyszerűen mesés! :)

Ahogy korábban már említettem, a kastély Hohenschwangau település mellett, a Pöllat-szurdok egyik sziklájára épült. Ha autóval mentek, parkolni a kis faluban tudtok és itt kell a belépőket is megvásárolni. A palotát pedig egy kacskaringós ösvényen felgyalogolva lehet elérni vagy lovas kocsival lehet feljutni. Mi gyalogosan mentünk fel, az én várandós állapotomban ez körül belül 1 órát vett igénybe. :) Fontos, hogy amikor a belépőjegyet megveszitek, jegyezzétek meg, hogy hány órakor van a csoportos idegenvezetés, mert ha lekésitek, nincs rá lehetőségetek később bemenni! Valamint fontos kitétel, hogy nem lehet fényképezni, se kamerázni az épületen belül. Úgy tudom, hogy elég szigorúan veszik ezt a szabályt. 
Ha marad időtök a csoportos kastély bejárás előtt, ahogy nekünk is maradt, sétáljatok át a Mária-hídhoz! Csodálatos a panoráma a Neuschwanstein kastélyra, innen lehet a legjobb képeket készíteni róla! Azért a függőhidat csak erős idegzetűeknek ajánlom, mert nagyon keskeny, és a sok turista mozgása elég rendesen megmozgatja a pallókat a lábunk alatt. Vagy ha korábbra kaptok időpontot, akkor utána sétáljatok át ide.

Készüljetek fel rá, hogy nem lesztek egyedül! Végül is Németország egyik leglátogatottabb idegenforgalmi látványosságáról beszélünk. Milliókat megihletett az épület, több Walt Disney kastélyt is róla mintáztak. Tudtátok, hogy többek között a Hamupipőke és a Csipkerózsika mesefilmekben található palotákhoz is a Neuschwanstein kastély szolgált inspirációul?

Remélem meghoztam a kedveteket egy kiránduláshoz! Minden fontos információt megtalálhattok a naprakészen tartott weboldalon: nyitvatartás, jegyárak, stb...  A kastély weboldalához kattintsatok ide!
Fontos megjegyezni, amennyiben csak kívülről szeretnétek megnézni a kastélyt, nem kell belépőt vennetek! Tehát ha csak körbe sétálnátok a helyet, és gyönyörködnétek a természet és a kastély harmóniájában, ingyenesen is megtehetitek!

Mi tavasszal voltunk itt, még mielőtt kizöldült volna minden. Nagyon kíváncsi lennék rá másik évszakban, mondjuk ősszel vagy télen! Ki tudja, lehet hogy egyszer majd visszamegyek! Ti voltatok már a Neuschwanstein kastélynál? Esetleg rajta van a bakancslistátokon?

Szeretettel,
Mimi


You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők