What I Made: The Lena Wrap Dress by Simple Sew

by - 12:30:00 du.



It was a long time ago since I had a blog post! But finally I am here. Life lately is busy with my baby, with the household, with our family business and with travelling. And of course, with sewing. I have got my sewing mojo but I do not have much spare time. It is quite unlucky situation. I will try my best to keep you updated about my sewing journey this year! Let's start.


I already wanted to sew a dress for Christmas in 2018 but I could not make it in time. But! In 2019 I succeeded! I wanted to feel pretty myself in it, also it had to be suitable for breastfeeding. So the logical decision was to pick a wrap style dress which sewing pattern was already in my stash for a while. This is the Lena Wrap Dress from Simple Sew.


About the sewing pattern
The pattern made by Simple Sew is for beginners. The instructions are clear and every step is illustrated with pictures. The photos help a lot for beginners. The challenging part was the lining for me. I have never made a single one before this. But this was quite easy to make! And I am very satisfied with it. Definitely I will not afraid making linings in the future.
About the sizing. I went for size 12 and size 14. I had to mix the two sizes for the top but I have to tell you I made the top a bit big. This is the reason behind using a belt on my waist. :D And of course, I have shortened the part of the skirt.

About the fabric
I have looked for fabric for winter dress. At the end, I have ordered a beautiful plum/purple jersey from Minerva Crafts. This medium weigh jersey will keep me warm enough through the winter months. Are you wondering how is it possible to online shop a fabric? Well, there are short videos on their website which are very handy! I was never dissappointed.

The Lena Wrap Dress is a quick make and I enjoyed the sewing process. I am very pleased with the result but I have to improve my fitting skills. I use a belt to fit the dress more. :D First time I wore it on Christmas Day and since then I put it on a few times. My goal was to create a dress which I can wear at several occasions. The Lena Wrap Dress is just the perfect dress for this. Either it can be classy and elegant, or it works well on weekdays too. What do you think? Do you agree with me? Do you like my make?

Love,
Mimi





Ezer éve, hogy nem írtam bejegyzést Nektek, de most végre itt vagyok! Bevallom őszintén, az utóbbi hónapok nem a blogról szóltak, hanem a kisfiamról, a háztartás vezetéséről, a családi vállalkozásunkról és otthon töltött hetekről. Természetesen abban a kis szabad időmben, ami jutott, igyekeztem varrni is. Eléggé motivált vagyok ebben az évben, ami nem feltétlenül szerencsés. Azért igyekszem hasznosan tölteni azt a kevés időt, ami jut és szeretnék beszámolni Nektek a tapasztalataimról itt a blogon is.



Már 2018-ban is szerettem volna egy ruhát varrni az ünnepekre, és ez 2019-re össze is jött! Azon túl, hogy csinosnak szerettem volna érezni magam benne, egyéb fontos kritériumnak is meg kellett felelnie. Alkalmasnak kellett lennie, hogy szoptatni tudjak benne. Ezért a választásom egy átlapolós ruhára esett, aminek a szabásmintája már egy ideje a fiókomban hevert. Ez pedig a Simple Sew Lena Wrap ruhája.




A szabásmintáról

Ahogy fentebb is említettem, ez egy kezdő szabásminta a Simple Sew-tól. Az instrukciók érthetőek, és rajzokkal illusztráltak, így tényleg kezdő hobbi varrónők is bátran megpróbálkozhatnak az összeállításával.
Számomra az egyetlen kihívást a bélés jelentette, de csak addig, amíg meg nem varrtam. Gondolom lesznek még a jövőben trükkösebb bélések is, amik majd megnehezítik a dolgomat. :) De az első sikerélmény után egyértelműen pozitívan állok a bélésekhez!
A méretet illetően én az angol 12-es és 14-es szabásmintát használtam a felsőrészhez, de be kell vallanom, hogy egy kicsit nagy lett végül. Ezért tettem egy övet a derekamra, hogy korrigáljam a hibámat. Azt már meg sem említem, hogy a hosszát magamra igazítottam. :)



Anyagválasztás

Téli ruhához kerestem megfelelő anyagot, amit végül a Minerva Crafts webshopból rendeltem meg. A választásom egy lila kötött dzsörzére esett, ami kellőképpen meleg és télen is fel tudom venni majd a ruhát egy vastag harisnyával és bokacsizmával.
Most biztos azt gondoljátok, hogy lehet egy anyagot online megrendelni, és nem élőben megnézni és megtapogatni. Szerencsére a Minerva Crafts dolgozói elkezdtek rövid kis videókat készíteni az anyagokról, ami hatalmas segítség a választás során! Ennek köszönhetően mindig elégedett voltam a megrendelt anyaggal.



Viszonylag gyorsan össze lehet állítani a ruhát, nagy előnye, hogy nem áll sok darabból. Tényleg élveztem a varrást, és abszolút elégedett vagyok az eredménnyel. A méretre szabást kell még gyakorolnom, hogy ne kelljen övvel korrigálnom. :D Először Karácsony másnapján viseltem, azóta már felvettem hétköznap is. Pont egy olyan ruhát kerestem, amit sokoldalúan tudok hordani. Ha kell, elegánsan, csinos kiegészítőkkel, máskor pedig csak egy bokacsizmával téve teljessé a szettet. Mit gondoltok a ruháról, hogy tetszik Nektek? Szerintetek is alkalmas elegáns és hétköznapi viseletre egyaránt?



Szeretettel,

Mimi










You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők