Witley Court and Gardens, Worcestershire, England

by - 3:07:00 du.


This was our last visit with our English Heritage Membership Cards because they are expired at the end of October. In my opinion the membership was useful for us and we have seen many beautiful places. We bought this card in the last year July when we were on holiday at Cornwall. Since then we have visited  seven places all together so I believe it absolutely worth for us. :) Not at least I really like their aim: they are responsible for the English historical sites, buildings to preserve their beauty and to show us how the people lived in the past. Events are organised through the whole year and they put so much effort in their job! It's just amazing and I'm very happy that I supported them in the last year!

Ez volt az utolsó kirándulásunk az English Heritage tagsági kártyánkkal, mivel október végén lejárt az érvényességük. Véleményem szerint a több mint egy éves tagság igazán hasznos volt, és gyönyörű helyeket látogathattunk meg a segítségével. Még tavaly júliusban csatlakoztunk az English Heritage szervezethez, amikor Cornwall-on töltöttünk pár napot. Azóta a szoros időbeosztásunk mellett sikerült 7 helyet meglátogatnunk, szóval úgy gondolom, hogy számunkra megérte. Nem utolsó sorban számomra sokat jelent a céljuk: Ők felelősek bizonyos angliai történelmi helyszínekért, épületekért, hogy megőrizzék az utókor számára a szépségüket és bemutathassák az akkori emberi életvitelt. Emellett az egész év során különböző eseményeket is szerveznek, hihetetlen mennyi energiát adnak bele a munkásságukba! Lenyűgöző, és én annyira örülök, hogy támogathattam Őket az elmúlt évben!  



The Witley Court and Gardens are located next to the M5 motorway close to Worcester. That means our journey was a bit less than two hours by car. Luckily the weather was dry but a little bit fresh. I would say perfect weather for a small trip! After we arrived, I was surprised at the first moment because I would think that this is a proper house and not  just a ruin. When I planned our trip and I saw the pictures about it, I was pretty sure that this is a nice and whole building.
It used to be a wonderful Italianate mansion built in the seventeenth century on the site of a former manor house. Its heyday was in the nineteenth century when the owners organised huge house parties and the house was enormously expanded. The beautiful palace had a sad end in the early twentieth century: a major fire caused big damage to the court and after that the estate was broken up and sold. The only survivors are the immense fountains in the garden. The largest fountain is called Perseus and Andromeda and the English Heritage restored it to everyone could enjoy the hourly eruption. It was very nice but I bet that it would be nicer on a warmer day. :)  Now days it's belong to The Department of the Environment. 

A Witley Court and Gardens Worcester mellett található, Bristol-ból a leggyorsabban az M5-ös autópályán közelíthetjük meg. Ez nagyjából egy másfél - két órás utazást jelent. Szerencsénkre egy száraz és napsütéses napon indultunk útnak, bár meg kell vallanom, hogy elég hűvös volt már ekkor. Igazából mondhatom, hogy tökéletes kiránduló idő! Miután megérkeztünk, nagyon meglepődtem, mert nem egy épület romra számítottam. Amikor terveztem a kiruccanást és láttam a képeket róla, meg voltam győződve, hogy ez egy épségben maradt műemlék.
A rezidencia olasz stílusban épült a 17. században egy korábbi udvarház helyén. A fénykora a 19. században volt, amikor a tulajdonosa újításokat és bővítéseket hajtott végre a házon, és fényűző bálokat rendeztek. Sajnos szomorú vége lett a palotának a 20. század elején: hatalmas tűzvész okozott visszafordíthatatlan károkat, ami után felszámolták a birtokot és végül eladták. A tragédia egyetlen túlélője a hatalmas kerti szökőkút volt. A legnagyobb részét Perseus és Andromeda-nak hívják, és az English Heritage szervezete sikeresen helyre állíttatta, hogy napjainkban is megcsodálhassuk az óránkénti "kitörését". Nagyon látványos volt, de biztos vagyok benne, hogy egy melegebb napon jobban élvezhető. :) 






Actually this was our last autumnal trip to an English Heritage site and I was wrong when I said that it was the perfect weather! Twenty minutes later the rain started to drizzle so we couldn't wait to have a nice warm cup of coffee in the maisonette's coffee house and tea room. However the nature was so beautiful around the estate! Wonderful autumn colours everywhere and before we left the sun came out as well. It was very picturesque! 

Have you already visited the Witley Court and Gardens? Have you heard about the English Heritage and about their job? Or maybe are you members? 

Love, 
Mimi

Igazából ez volt az utolsó őszi kirándulásunk, és rosszul mondtam, amikor azt állítottam, hogy tökéletes időnk volt. A megérkezésünk után 20 perccel később az eső elkezdett szemerkélni, tipikus angol időjárásban volt részünk. Alig vártuk, hogy felmelegedhessünk egy finom kávéval a kezünkben az épülethez tartozó kávézó/büfében. Ugyanakkor a természet csodálatos volt a birtok körül: lenyűgöző őszi színek mindenfelé és mielőtt elhagytuk a Witley Court and Gardens-t, még a nap is kisütött!

Jártatok már a Witley Court and Gardens-nél? Hallottatok korábban már az English Heritage szervezetről és a munkásságukról? Vagy tagok vagytok?

Szeretettel, 
Mimi
















You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők