Summer 10 x 10 Wardrobe Challenge

by - 9:44:00 du.


Hello my lovely Friends,

First time ever I took part of a wardrobe challenge. The game was on Instagram a few weeks earlier where we could show our daily outfits through 10 days. It was pretty fun and I would like to share with you my experiences and my looks in this blog post.

I saw the opportunity on Réka Vásárhelyi's Instagram Story, who is a Hungarian blogger. I did some research after that because I have found it very interesting and a very good initiation. Originally the founder of the game is Lee Vosburgh, who focuses the topic of responsible shopping on her blog. She has started the wardrobe challenge in 2015 and since then lots of people joined to the exercise. The aim of the game is encouraging the people to get more creative with their current clothes. If you wish to know more about her challenge I link her blog here.

Sziasztok kedves olvasóim!

Első alkalommal vettem részt egy úgy nevezett gardrób kihívásban. A játék Instagramon futott pár héttel korábban, ahol megmutathattuk a napi szerelésünket 10 napon keresztül. Nagyon érdekes volt, és nagyon tetszik a kezdeményezés, ezért szerettem volna megosztani a tapasztalataimat Veletek is! Valamint bemutatom a 10 összeállítást, amit viseltem a kihívás során. 

Először Vásárhelyi Réka Instagram sztorijában láttam a felhívást a játékra, aki a Habfürdő blog írója és alkotója. Ha kíváncsiak vagytok rá, a linket itt találjátok a blogjához! Csak ajánlani tudom! :) Ezek után végeztem egy kis kutatást, mert nagyon érdekesnek találtam a kezdeményezést. A kihívás megalapítója Lee Vosburgh, aki a felelősségteljes és tudatos vásárlásra hívja fel a figyelmet a blogján keresztül. A gardrób kihívás 2015-ben látta meg a napvilágot, és azóta minden évszakban nagyon sokan csatlakoznak hozzá. A játék lényege és célja, hogy bátorítsa az embereket arra, hogy minél kreatívabban tekintsenek a meglévő ruháikra és ezt a kreativitást belevigyék a mindennapok öltözködésébe is. Ha többet szeretnétek megtudni az alapítóról és a küldetéséről, a következő linken éritek el Lee weboldalát. 

What did I do before the exercise started?

1. I have checked the weather forecast. It is important because I had to plan my outfits in advance and for this I need to know what will the weather be like.
2. I had to check that all pieces which I wanted to use, are clean and they are in good condition.
3. I had to decide that the 10 items will include the accessories, e.g. shoes, bags, scarfs, etc... or not.

After I did the preparation I had to pick 10 clothes from my wardrobe. I went for 1 top, 3 blouses, 2 skirts, 1 short, 1 dress, 1 cardigan and 1 jeans jacket. I had to choose a little bit warmer clothes because the forecast showed cooling for the weekend. I decided that my shoes, my bags, my accessories won't part of the 10 pieces.

Milyen előkészületeket tettem a kihívás előtt?

1. Megnéztem az időjárás előrejelzést. Ez elengedhetetlen lépés, hiszen 10 napon keresztül 10 ruhadarabom van, amit variálhatok. Tisztában kell lennem nagyjából az idővel, mert tudnom kell, hogy milyen ruhadarabokat válasszak ki. 
2. Ellenőriznem kellett, hogy a tervezett darabok tiszták, viselésre alkalmasak és jó állapotban vannak. 
3. El kellett döntenem, hogy a választott 10 darabba bele fognak-e számítani a kiegészítők, úgy mint cipők, táskák, sálak, stb.. vagy nem.  

Miután megtettem az előkészületeket, kiválasztottam tíz ruhadarabot a szekrényemből, mégpedig 1 topra, 3 blúzra, 2 szoknyára, 1 sortra, 1 ruhára, 1 kardigánra és 1 farmer dzsekire esett a választásom. Sajnos készülnöm kellett egy kicsit melegebb darabokkal is, mert az előrejelzés lehűlést jelzett a hétvégére. Illetve eldöntöttem, hogy a kiegészítőim nem lesznek a kiválasztott 10 ruhadarab között.


What did I learn during the 10 days? How did I feel myself in the same clothes? What is my experience?

First of all, it was a great exercise and I really enjoyed it! It was fun and I got ready fast in the mornings! I have realised that I use a bit bigger amount of clothes but not much. At the end I have felt a bit boring using the same pieces.

But:
1. I focused more on my accessories and I created different styles with its support. Every day I decorated my bags with silk scarf to give an extra glam to them. I have discovered how much accessories I own in different styles... :)
2. Closer to the end I was more creative with my clothes.  One day I used one of my scarfs as a bolero because the temperatures dropped. Other day I tried out how my dress suits as a skirt! I have to say that was my favourite look through the week! :)
3. I saved time and I have got extra 5 minutes to enjoy my morning coffee. ;)

Mit tanultam a 10 nap alatt? Hogyan éreztem magam ugyanazokban a ruhákban egymást követő  napokban? Mik a tapasztalataim?

Először is, nagyon jó gyakorlatnak tartom és igazán élveztem! Jó móka volt és előnye, hogy reggelente gyorsabban elkészültem. Rájöttem, hogy egyelőre egy kicsit több ruhát használok a hétköznapokon, de nem olyan sokkal. Őszinte leszek, ugyanakkor a végén egy kicsit már untam, hogy ugyanazokat a darabokat kellett hordanom. :) 

Azonban:
1. Sokkal jobban figyeltem a kiegészítőimre, és a segítségükkel különböző stílusú szetteket hoztam létre. Minden nap feldobtam a táskámat egy selyem kendővel, hogy egy kicsit hangsúlyosabb legyen és adjon egy kis pluszt a megjelenésemhez. Valamint újra felfedeztem, hogy mennyi különböző stílusú kiegészítőt birtoklok... :) 
2. Ahogy közeledett a kihívás vége, úgy lettem én is egyre kreatívabb a ruháimmal. Egyik nap például a kék körsálamat boleróként használtam, mert egy kicsit visszaesett a hőmérő higanyszála. Másik nap pedig kipróbáltam, hogy a ruhámat tudom-e szoknyaként hordani. Azt kell hogy mondjam, igen és az volt a kedvenc összeállításom a 10 nap alatt! :) 
3. Nem utolsó sorban pedig időt spóroltam, és nyertem plusz 5 percet. Amit arra használtam, hogy nyugodtan elfogyasszam a reggeli kávémat. :) 


As I wrote above it was a great time! I am sure that I will take part of the next wardrobe challenge which comes in autumn; I guess. Now it is your turn! Have you ever heard about this exercise? Have you tried out? If yes, what was your opinion about it? If not, are you gonna join to us in autumn?

Love,
Mimi

Ahogy feljebb is írtam, nagyon élveztem a 10 napos kihívást! Biztos vagyok benne, hogy csatlakozni fogok a következőhöz is, ami szerintem valamikor ősszel kerül megrendezésre. Most pedig ti jöttök! Írjátok meg kommentben, hogy nektek melyik volt a kedvencetek a szettjeim közül! Hallottatok már valaha erről a kihívásról? Próbáltátok már? Ha igen, mi volt a tapasztalatotok? Ha nem, csatlakoztok hozzánk ősszel? :) 

Szeretettel,
Mimi





You May Also Like

1 megjegyzés

  1. Ez az első alkalom, amikor ellátogatom a blogodba, és nagyon érdekelnek az általad bemutatott cikkek. Adjon elegendő tudást nekem. Köszönjük, hogy megosztotta a hasznos információkat, és ne felejtsük el, folytatjuk a hasznos információk megosztását: acélbetétes munkavédelmi cipő

    VálaszTörlés

Közreműködők