My First Make - The Fern Short

by - 11:07:00 du.



Hello my lovely Friends,

I couldn't wait for the colder weather! I have a huge reason why. Last year I have finished my first make; a Fern Short from Afternoon. But it was too late writing about it to you on the blog. Now I can start to wear it again and I'm so happy to show you here! This post is about my first me made piece.

In the last year I was thinking to create new items for myself as I have learnt the basic of sewing. My idea is adding few new me made pieces to my wardrobe. Especially bottoms; skirts, trousers and dresses. I believe that I could have clothes which are fit better and they won't too long on my figure. Also, my experience shows that the hand made items are closer to my heart. They are more special because I did it for myself and I spent hours working on them. Of course, when you start sewing you will do some mistakes as well but despite the fault you will love your new item! I can guarantee that for you! :)



Sziasztok kedves Olvasóim!

Képzeljétek, titkon már nagyon vártam a hidegebb időt! Mielőtt teljesen bolondnak tartanátok, el is árulom a nyomós indokomat. :) Még tavaly tél végén megvarrtam szabásminta alapján az első ruhadarabomat. A választásom a Fern sortra esett az Afternoon nevű cégtől. Sajnos mire elkészültem vele, már túl késő lett volna írni róla, ezért félre tettem a következő téli időszakra a bejegyzést. Szóval újra itt van a harisnyás, nadrágsortos hidegebb idő, amikor hordhatom az első alkotásomat és Nektek is megmutathatom végre! :)


Tavaly kezdtem el gondolkozni azon, hogy érdemes lenne megpróbálnom varrni magamnak pár ruhadarabot. Főleg nadrágokat, szoknyákat és ruhákat, aminek a vásárlása amúgy is kihívást jelent az alacsony termetem miatt. A hosszú távú elképzelésem az lenne, hogy ki tudjak alakítani egy félig magam varrt, félig vásárolt ruhákból álló ruhatárat, ami a saját méretemre és magasságomra van alakítva. Illetve az a személyes tapasztalatom, hogy az a ruha, amit én varrtam, sokkal közelebb áll a szívemhez. Sokkal különlegesebb, mert én töltöttem órákat a varrógép mellett, hogy véres verejtékkel hordható darabot alakítsak ki a kiválasztott textilből. Persze, amikor elkezdtem varrni, természetes, hogy nem sikerül minden elsőre, és hibáztam. Nem is egyszer. Mindezek ellenére hatalmas volt az örömöm, amikor befejeztem a nadrágsortot. Még a hibái ellenére is nagyon szeretem és sokat lesz rajtam idén! :)  



Last winter I've realised that I don't have any nice shorts in my winter wardrobe for a while now. I remember that I loved to wearing shorts with lovely tights during the colder months. So I started to look for inspiration. I have found the perfect piece on Catia's blog; The Petite Cat. Originally she made the Fern Short for the warmer weather but she advised me to choose a thicker fabric. She was so kind that she offered help to me if I would need some support. :)

A couple of weeks later I've finished my Fern Short. It is not perfect but I am very proud of it! This was the first time that I followed written instructions how to sew a garment. Also, I installed an invisible zip into the cloth first time! :) I know that I going to wear my Fern Short a lot during this autumn and winter season.

So this is it, please let me know what do you think about my first hand made piece? Do you like it? Do you think is it suit for me? Also, do you sew clothes for yourself if you are petite like me?

Love,
Mimi




Az egész úgy kezdődött, hogy tavaly eszembe jutott, hogy régebben mennyire szerettem nadrágsortot hordani télen egy szép harisnyával. Viszont legalább 10 éve nem volt a birtokomban ilyen ruhadarab. Miután megérett az elhatározás, inspiráció után néztem. Sok-sok böngészés után a tökéletes darabot Catia blogján találtam meg, a The Petite Cat-en. Ő eredetileg melegebb időre varrta a sajátját, de amikor felvettem vele a kapcsolatot, azt tanácsolta, hogy keressek hozzá vastagabb anyagot. Valamint bátorított, hogy vágjak bele nyugodtan, mert nem bonyolult a szabásminta és a leírás is könnyen követhető. :) 

Pár héttel később sikerült is befejeznem a saját Fern sortomat! Nem lett tökéletes, de nagyon büszke vagyok/voltam magamra! Hiszen először varrtam meg egy ruhadarabot az útmutatóját követve és életemben először használtam láthatatlan zipzárt is. Biztos vagyok benne, hogy idén nagyon sokat fogom hordani!

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy tetszik Nektek a nadrágsort, amit varrtam? Szerintetek passzol hozzám, jól sikerült eltalálnom a méretemet? Ha ti is olyan alacsonyak vagytok, mint én, szoktatok varrni magatoknak? 

Szeretettel, 
Mimi







Bodysuit: Boohoo Petite (similar here

Short: Handmade by Mimi Create (sewing pattern available here)
Wedges: New Look (similar here)

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők