The secret life of the English crown

by - 4:42:00 du.


The English autumn is one of my favourite if the weather is sunny and nice! Every time if we are off on the weekend, we try to travel somewhere. Our English Heritage membership is still valid so this gives plenty of opportunities for us. This time we picked the Kenilworth Castle up near by Birmingham.

There was an amazing and warm autumn day when we head off to the castle. The sun had still power and I wouldn't be happier to explore a new part of England. This castle is in the top ten list on the website and it has got a very interesting historical twist regarding Elizabeth I and Sir Robert Dudley. Who knows what happened in the past between the walls of the castle? 

We reached our destination by car on the M5 from Bristol The land around in Warwickshire is just simply beautiful. I have no wonder why the Queen spent long time at his one of the closest friend's house. The Gatehouse has a great exhibition about their life and their relationship too. The gentleman was the 1st Earl of Leicester and he had a huge political influence on Elizabeth I. Sir Robert embellished his home for her Queen all the time. How cute is that? You can experience the beauty of that age in the Gatehouse. The historical sources says their relationship was more than friendship and this could be true because Sir Robert wanted to marry her but it has never happened in some reason. Therefore I think the castle has a very special atmosphere and anyway it is a beautiful historical site. Large green areas, spectacular old trees and a beautiful Elizabethan Garden. It is absolutely magical! I wish I could visit in spring too when the flowers bloom!






Az angol ősz nagy kedvencem, amikor még kellemes és napos az időjárás! Minden alkalommal, amikor szabadok vagyunk a hétvégén, igyekszünk kihasználni a jó időt, és kirándulunk valamerre. Az English Heritage tagságunk még mindig érvényes, így számos lehetőségünk adódik. Legutóbbi alkalommal a Kenilworth Kastélyt választottuk úti célul Birmingham mellett.

Gyönyörű őszi napunk volt, amikor útnak indultunk a várhoz. A napnak még mindig volt ereje és én nem lehettem boldogabb, hogy egy újabb részét fedezzük fel Angliának. A Kenilworth Kastély a legjobb tíz látnivaló között szerepel a weboldalon, köszönhetően (?) egy történelmi érdekességnek, ami I. Erzsébethez és Sir Robert Dudley-hoz kapcsolódik. Ki tudja, hogy mik történtek az építmény falain belül? 

Autóval vágtunk neki a kirándulásnak. Az M5-ös autópályán egészen Birmingham-ig tudtunk elmenni, ahonnan még egy negyed órát kellett vezetnünk a célig. Warwickshire és környéke egész egyszerűen mesés, a vár falairól egészen messze el lehetett látni! Abszolút megértem, hogy a királynő miért töltött heteket az egyik legközelebbi és hűséges barátjánál. A Gatehouse-nak nagyszerű kiállítása van, ami részletesen bemutatja az életüket és a kapcsolatukat. Az úriember Leicester első grófja volt, és nagy politikai befolyással rendelkezett I. Erzsébet udvarában. Sir Robert folyamatosan fejlesztette otthonát, hogy minél kényelmesebbé és lenyűgözőbbé tegye a királynő számára. Milyen aranyos ez már? :) Mindezeket a korabeli újításokat megcsodálhatjátok a Gatehouse-ban, ami hűen adja vissza a 16. század hangulatát. A történelmi források szerint több volt köztük barátságnál, és ez valóban igaz lehetett, mert Sir Robert kitartó udvarlója volt I. Erzsébetnek, és feleségül is kérte, azonban az uralkodó visszautasította a házassági ajánlatot. Ez egyfajta különleges bájt kölcsönöz a helynek, de ezt leszámítva is egy igazán értékes történelmi látnivaló. Nagy zöld terek, hatalmas, több száz éves fák és a szépséges Elizabeth Kert. Varázslatos! Szeretném egyszer tavasszal is megnézni a kertet, amikor minden virágzik! 














What did I wear?

Something comfy, of course! :) Since we have moved to England (I know I always say this), I prefer to wear waistcoast til the temperature is high enough. I have bought a couple in the past years and this long sleeveless trench is my newest piece of my wardrobe! I am so glad that it is long and it fits well with my figure! It helps a lot that it has a belt with I can highlight my waist. So don't be afraid to wear long coats or trenches. You can always give a chance to try them on! I have just paired with a basic white tee, a light blue skinny jeans and my Fila trainers. Oh and not at least I added my Jasper Conran bag. That was my treat for my birthday from me to myself. :D This bag is perfect for me for the summer time, the colour, the size, the shape. Still my current bag what I am still using on the weekdays! 
I hope you like my outfit and the photos about the Kenilworth Castle too! 

Mit viseltem?

Természetesen valami kényelmeset! :) Amióta Angliába költöztünk (tudom, mindig ezt mondom), szeretek mellényeket hordani amíg a hőmérséklet nem hül le annyira. Az elmúlt években sikerült beszereznem párat, és ez az ujjatlan "ballonkabát" féleség a legújabb darabom! Annyira örülök neki, hogy ez egy hosszabb darab, de mégis jól mutat az alakomon! Sokat segít, hogy van hozzá egy "öv", amivel tudom hangsúlyozni a derekamat. Ne féljetek hosszú kabátot hordani, csak legyetek türelmesek, és próbáljátok fel ami tetszik! Egyszer úgyis megtaláljátok azt a darabot, amiben jól érzitek magatokat. 
A kirándulás napján egy fehér pólóval, egy világos szűk fazonú farmerrel és a Fila sportcipőmmel párosítottam a mellényt. Ja, és nem utolsó sorban a Jasper Conran táskámat vittem magammal. Ez volt a saját kis ajándékom magamnak a szülinapomra. :D A táska egyszerűen tökéletes a nyárra, mindent szeretek benne: a színeit, a méretét és a fazonját is. Jelenleg is ezt hordom még a hétköznapokon! 
Remélem tetszik nektek is az összeállítás és a Kenilworth Kastély is a képeim alapján! 







T-shirt: Primark
Jeans: H&M
Trainers: Fila
Trench coat: Tk maxx
Bag: Jasper Conran

Do you like autumn? Do you like to visit new places? Did you visit any nice attraction what you can recommend to me?

Love, 
Mimi

Szeretitek az őszt? Szerettek kirándulni és új helyeket felfedezni? Jártatok valamerre mostanság, amit ajánlanátok nekem is, hogy keressem fel? 

Szeretettel,
Mimi

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők