Autumn trend: The plaid dress

by - 5:09:00 du.



Every day I walk to my workplace because I don't live so far from it. It takes around 25 minutes and especially now I am sitting 8 hours in front of the computer after that it feels much better to moving and walking. 
Yesterday, when I passed the Farmers Market, old and sweet childhood memories came to my mind. One trader had an oven and he started to fire up and I felt the characteristic smell of the smoke. You know which one. This time of the year the people fire the duff in front of their houses in the countryside and I remember that from my childhood. I remember that I felt the same when we visited my grand mum in Monor and once a year when we went to tidy my grandparent's graves. Sometimes the weather was the same wet like here. Sweet memories... I'm glad that this feelings came up. It was so nice to remember. :)

Minden nap sétálok a munkahelyemre, mert nem annyira lakunk messze tőle. Nagyjából 25 perces sétáról van szó és 8 óra ülés után nagyon jól szokott esni a mozgás. 
Tegnap reggel, amikor elmentem a piac mellett, régi gyerekkori emlékek jutottak az eszembe. Az egyik kereskedő éppen egy kis sütőt gyújtott be és akkor megéreztem a füst jellegzetes, édes-kesernyés illatát. Biztos tudjátok, hogy miről beszélek. Ahogy lehullanak a levelek, az évnek ennek a szakaszában az emberek összegyűjtik őket és elégetik az avart az udvarukon vagy a házuk előtt. Emlékszem erre az illatra. Emlékszem, hogy ugyanazt éreztem, amikor ősszel a szombatokat a nagymamámnál töltöttük Monoron és amikor Halottak napja környékén meglátogattuk a nagyszüleim sírját a temetőben. Előfordult, hogy az időjárás hasonlóan nyirkos és csípős volt, mint itt. Régi szép, keserédes emlékek... Örülök, hogy előbújtak ezek az érzések. Jó volt emlékezni. :) 


The plaid motif is everywhere if I take a look around in the shops. The most popular motif is on the skirts, on the coats, on the blazers and on the dresses too. I choose this dress because it is very comfy and its design reminds me to the Burberry classic check scarf. It was love for first sight when I saw it in the shop! This is not from a petite collection but its lenght is perfect for the shorter ladies. I think that there are lots of oppurtunity in this dress. I can dress down or I can wear it with prettier pieces too. Like this time. But it's still a casual but pretty look. The shoes are matching with the dress in colour and I finished the outfit with a pop of burgundy. As I mentioned in my last post this is my favourite colour during the colder months. How do you like my outfit?

Love, 
Mimi

Idén ősszel a kockás minta mindenhol jelen van, ha körbenézek a boltokban. A legnépszerűbb divatirányzat ott van a szoknyákon, kabátokon, blézereken és a ruhákon is. Azért választottam ezt a ruhát, mert nagyon kényelmes és nagyon emlékeztet a mintája a Burberry sálakéra. Szerelem volt első látásra, amikor megláttam a boltban! Nem petite kollekciós, de egyértelműen tökéletes a hossza az alacsonyabb hölgyek számára is. Úgy gondolom, hogy rengeteg lehetőség rejtőzik ebben a ruhában. Ha szeretném, párosíthatom lezser kiegészítőkkel vagy kicsit elegánsabb darabokkal is. Mint most is. Kényelmes, hétköznapi viselet, de mégis van benne egy kis nőcis beütés. A cípőm színe passzol a ruhához és végezetül egy kis burgundi színt vittem az összeállításba. Ahogy azt az előző bejegyzésemben is említettem, ez a kedvenc színem a hidegebb hónapokban. Hogy tetszik az outfitem?

Szeretettel,
Mimi









Dress: Primark
Shoes: Office Shoes
Bag: Tk maxx
Watch: Daniel Klein
Bracelet: Pandora
Earrings: gift

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők