Tobacco Factory Market, Bristol, UK

by - 5:16:00 du.

In this post I would like to recommend to you a great Sunday morning event if you are around Bristol! This is the Tobacco Factory Market in Southville. Actually I can say this is my favourite market at all in the town! It is a perfect Sunday morning/daytime activity on the beautiful autumn weekends. 

Ebben a bejegyzésben egy kiváló vasárnapi programot szeretnék ajánlani nektek, ha Bristol környékén jártok! Ez pedig nem más, mint a Tobacco Factory Market Southville városrészben. Ez a kedvenc piacom az egész városban, egészen különleges a hangulata. Tökéletes vasárnap délelőtti program a gyönyörű őszi hétvégéken.


Firstly, let me introduce the market to you. The Sunday Market is located in the courtyard of the Tobacco Factory and it opens from 10am till 2:30pm every Sunday. Every week you can find there around 40 stalls from different categories: food, crafts and produce. You can have a delicious brunch or lunch here and you can buy your dessert too! If you are not hungry anymore, just walk around the market and discover the other trader's products! There are amazing hand made products like jewelries, clothes, soaps and balsams, etc... Its atmosphere is very special and the local community is very supportive too! For more information visit the website of the market: http://tobaccofactory.com/sunday-market/

I would visit more often the market, if I would have the time for it. But it looks like in December I'm going to be there more often as a trader than a visitor! How funny is that? :) Anyway, the last time when I was there the weather was a bit chilly but at least dry. We had to talk with the organiser and we met with one of our friend. We bought a nice cup of chai latte and we found a table to sit and chat there for a while. As I mentioned before the temperatures cooled down on that Sunday therefore we didn't stay so long. It was a short but nice time!Először is, szeretnék pár szót ejteni a piacról. A helyszín a southville-i Tobacco Factory udvara, és délelőtt 10 órától délután fél 3-ig van nyitva minden vasárnap. Minden héten közel 40 kereskedővel találkozhattok a legkülönbözőbb kategóriákból: helyben készült ételek, italok, zöldséges, halas, kézműves termékek, virágos, stb... Miután sikerült kiválasztanotok az ebédeteket az ínycsiklandozó illatok közepette, még a desszertek között is megéri szétnézni! Amikor pedig már nem vagytok éhesek, tegyetek egy kört az árusok között, és csodáljátok meg a portékáikat! Gyönyörű kézzel készített termékek között válogathattok: ékszerek, ruhák, szappanok és balzsamok, stb... Az egész hely hangulata különleges, és a helyi közösség szívesen és örömmel támogatja a helyi kereskedőket. Még több információért látogassatok el a honlapjukra: http://tobaccofactory.com/sunday-market/ 

Szeretnék többször elmenni a piacra, csak az a baj, hogy többnyire más dolgunk akad vasárnaponként. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy decemberben többet leszek ott kereskedőként, mint látogató! Vicces, nem? Nem baj, legutóbbi ottlétünkkor az időjárás már hűvösebbre fordult, de legalább még száraz volt. Beszélnünk kellett a szervezővel, valamint az egyik barátunkkal találkoztunk itt. Vettünk egy forró pohár chai lattét és még egy szabad asztalt is találtunk. Azonban ahogy korábban említettem, a hőmérséklet már alacsonyabbra süllyedt, ezért nem maradtunk olyan sokáig ülve az asztalnál. Kicsit rövid volt, de annál tartalmasabban telt az idő. :) At the end I would like to mention my look. It's a basic outfit with my trench coat, a jeans and with my red scarf! This is my newest piece of my collection and I love it. It's so soft and huge! I wanted something with the new trend colour but the truth is that I'm not wearing too much red. This was the safest option to pick. :) And the other hand I wear my clothes only on the weekend because I have uniform on the weekdays. 

Have you visited the Tobacco Factory Market? Do you like to discover new markets and traders? What are you doing on a Sunday morning?

Love, 
Mimi


Végezetül pedig szeretném megemlíteni az összeállításomat. Igazából elég egyszerű darabokból áll, a ballonkabátomból, egy farmerból és a piros sálamból! Ez a legújabb darabja a gyűjteményemnek és nagy kedvencem. Finom puha, és óriási! Szerettem volna valamit az új trendszínnel, de az az igazság, hogy nem hordok túl sok pirosat. Így ez volt a legbiztonságosabb választás, illetve a ruhatáram darabjait szinte csak a hétvégén van lehetőségem hordani, mivel hétköznap egyenruhát viselek. 

Voltatok már a Tobacco Factory Market-en? Szerettek új helyeket, piacokat, kereskedőket felfedezni és megismerni? Mit csináltok vasárnap délelőttönként?

Szeretettel,
Mimi


Trench coat, scarf, bag: Primark
Jeans: New Look
Shoes: Office shoes

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők