Petite Findings: DP Berry and Black Parka for Winter

by - 8:59:00 du.


This year I would like to start a new series on my blog called Petite findings. In this articles I would like to show you those items which I shop in the stores and they are fit perfectly on my petite frame. My aim is to give you some ideas that you can find garments in the normal departments too. There will be items from the petite, the children and from the normal departments as well.
In the first part I would like to show you a petite winter parka. Since we've moved to England I didn't have any normal, proper winter coat. I mean, really. Actually, the reason behind is quite simple. There was no cold winter here until last year. Then I've realised that my nice blue wrap coat isn't enough to protect me against the snow. So this year I was on a hunt for a good and cozy winter parka.

Ebben az évben szeretnék elindítani egy új sorozatot a blogon, amiben azokat a ruhadarabokat mutatnám meg, amiket az üzletekben találtam és tökéletesek a petite alakomra. Ezekkel az írásokkal szeretnék nektek ötleteket adni, hogy melyik boltokban érdemes keresgélnetek. Lesznek közöttük olyanok, amiket a petite, a gyerek vagy pedig a normál osztályról fogok megmutatni.
Az első részben egy petite téli kabátról lesz szó. Amióta Angliába költöztünk, nem volt rendes téli kabátom. A szó szoros értelmében. Ennek az oka igazán egyszerű: egészen tavalyig nem volt hideg telünk. Hanem olyan párás, enyhe telek jellemzik alapvetően az angol időjárást. Na most tavaly megérkezett hozzánk is a hó márciusban, és rájöttem, hogy a sötétkék átlapolós szövet jellegű kabátom kevés a csípős, havas szélhez. Szóval idén elhatároztam, hogy beszerzek egy meleg téli kabátot. :)  



I had only one requirement; I didn't want to go for a boring black coloured coat. Firstly, because black is a little bit too strong for my personal colour palette. If you want to know my seasonal colour type, go to my article about my colour analysis experience! Secondly, I didn't want to stick into the dark crowd during the long winter months. So there stayed less option on the market but I didn't give up. :) Also, the lighter colours weren't to sensible because I use the public transport, walking, etc... So I had to find a dark colour but not black. The challenge was accepted. :)
I've checked many shops and at the end I saw a berry and black coloured parka on the Dorothy Perkins website. I didn't want to risk to order the coat online so I went to the shop first. However I didn't find the petite version in store only the normal one. OK, I couldn't do anything but I've tried on the normal one. It wasn't too bad but I wasn't sure about it. I've decided to leave the parka in the shop because it was more expensive as well. After long consideration I've ordered the petite version online and collect the item for free from the store. Also, I was lucky because the parka was on sale in the webshop. So it was cheaper than I saw first time!

Egyetlen kitételem volt a kabáttal szemben: Nem szerettem volna, ha fekete színű lenne. Egyrészt, mert ha olvastátok a színtanácsadásról szóló cikkemet, akkor tudhatjátok, hogy a fekete egy kicsit erős a saját színeimhez. Másrészt, nem akartam beleolvadni a fekete és szürke tömegbe a téli hónapok során. Szóval így leszűkült a választási lehetőségem, de csak azért se adtam fel. :) Illetve nem lett volna túl sok értelme világos kabát mellett döntenem, mert túl kényes és túl hamar koszolódna. Ezek után levonva a következtetéseket, egy sötét színű, de nem fekete kabátot kerestem. A kihívást pedig elfogadtam. :)
Elég sok boltban megfordultam, de végül a Dorothy Perkins weboldalán találtam egy sötétlila, fekete kiegészítőkkel ellátott parka kabátot. Nem akartam megkockáztatni az online rendelést, ezért először bementem személyesen az üzletbe, hogy felpróbálhassam a kabátot. Sajnos a boltban nem találtam meg a petite verziót, csak a normált. Így azt próbáltam fel, és azt kell, hogy mondjam nem volt olyan rossz méretben. De nem voltam teljesen biztos benne, és a helyszínen drágább is volt, mintha online rendeltem volna meg. Így otthagytam a kabátot, de csak nem hagyott nyugodni a dolog. Ezért végül megrendeltem ugyanazt a méretet, amit próbáltam, csak petite verzióban. Nem kértem kiszállítást, hanem a boltba mentem átvenni, így csak a kabátot kellett kifizetnem, ami ráadásul olcsóbb volt online! 




Now I have it for a couple of months and I couldn't be happier with it! I wore it many times when I feel that the temperatures dropped more. It is nice, warm and it has a huge hood which is perfect in the stormy weather! :)

At the end a couple of words about my look. This is how I look like most of the days when it's winter. :) Try to stay chic but still warm. Because the details of the coat are black I've picked black accessories to it. But my favourite is its purple colour! What do you think?

If you are still looking for a good winter parka, go and check Dorothy Perkins petite department! There are various options and the sale is still on!

Love,
Mimi


Már megvan egy pár hónapja a kabát, és azt kell hogy mondjam, nem is lehetnék boldogabb vele! Nagyon sokszor ezt választom reggelenként, amikor úgy érzem, hogy hűvösebb van kint a megszokottnál. Jól néz ki, meleg és van egy hatalmas kapucnija is, ami nagyon hasznos a szeles esős időben! :) 

Végezetül pedig ejtenék pár szót a szettemről. Így nézek ki a legtöbb téli napomon. :) Próbálok így is csinosan öltözni, de mindenképpen rétegesen és melegen! Mivel a kabáton van fekete részlet, ezért fekete kiegészítőket választottam mellé. De a kedvencem akkor is az, hogy lila! Mit gondoltok? Nektek hogy tetszik?

Még nem késő meleg kabátot venni a télre, ha éppen kiselejteztétek a régit! Mindenképpen látogassatok el a Dorothy Perkins weboldalára, mert elég nagy a választék, és még akciósak is a termékeik!

Szeretettel,
Mimi










Parka: Dorothy Perkins Petite
Scarf: M&S 
Beanie hat: old, from Hungary
Ankle Boots: Roberto Vianni (Debenhams)
Bag: New Look (from last season)

You May Also Like

0 megjegyzés

Közreműködők